Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint goud op EK afvalkoers

Woensdag 19 oktober 2016

Track - Kirsten Wild is voortvarend begonnen aan het Europees Kampioenschap op de baan. De Overijsselse won het onderdeel afvalkoers op de openingsavond. Brons was er voor Wim Stroetinga op de scratch.

Wild was vier dagen geleden nog winnares van zilver op het WK op de weg in Qatar. Wild won de laatste sprint van kop af aan van de Britse Katie Archibald. De bronzen plak was voor de Française Laurie Berthon. "Ik had hier op gehoopt" zei Wild na afloop over haar succesvolle switch naar de baan. "Maar ik heb natuurlijk nauwelijks tijd gehad om me echt voor te bereiden. Ik ben maandag hier gearriveerd en heb dinsdag kort kunnen trainen op de baan. Ik was heel benieuwd wat de eerste dag zou brengen, maar eigenlijk ging het wel heel goed. Ik hoop natuurlijk die lijn door te trekken, bijvoorbeeld op de scratch, een favoriet onderdeel van me. Maar ik ben ook benieuwd hoe het gaat op het omnium-nieuwe-stijl wat hier voor het eerst in deze vorm verreden wordt. In ieder geval is die eerste titel binnen en dat telt ook voor mij."

Wim Stroetinga won brons op het onderdeel scratch. Het goud ging naar de Zwitser Gael Suter, het zilver naar de Pool Adrian Teklinski. "Ik ben tevreden met dit resultaat. Er waren twee mannen weg gereden uit het peloton en ik won daarachter de sprint van het peloton. Zo haal ik weer eens een internationale medaille." Uitzicht op een derde medaille is er ook nog. De Nederlandse ploegachtervolgers zetten de vijfde tijd neer in de kwalificatie. Dion Beukeboom, Roy Eefting, Roy Pieters en Jan Willem van Schip realiseerden een tijd van 4.02.559. Tegen de Polen kan eventueel bij winst de strijd om een bronzen medaille worden afgedwongen.

Peter Schep kon als overkoepelend bondscoach tevreden zijn over de eerste dag. "Ik had op twee plakken ingezet, maar ze moeten het wel waar maken. Kirsten komt hier op een hoog niveau terug uit Qatar en ook Wim maakte een sterke indruk. In zijn wedstrijd reden er twee enkelingen weg, zo'n wedstrijd is dan moeilijk te controleren, maar hij was actief en één van de sterksten in koers."

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl