Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK: Van den Berg en Wild winnen zilver, Beukeboom brons

Zaterdag 22 oktober 2016

Track - De derde dag van het Europees Kampioenschap op de baan leverde Nederland drie medailles op: Roy van den Berg won zilver op de sprint, terwijl Dion Beukeboom derde werd in de individuele achtervolging. Kirsten Wild stond voor de vierde dag achtereen op het podium, ze won zilver op het omnium.

Wild hoefde alleen de Britse Katie Archibald voor laten gaan. Van den Berg verloor aanvankelijk zijn halve finale tegen de Duitser Engler, maar zijn opponent werd in de beslissende manche terug gezet, waardoor de sprinter uit Kampen doordrong tot de eindstrijd. Daarin was de Rus Yakushevskiy in twee ronden de snelste.

"Uiteraard ga je voor goud, maar ik ben heel tevreden met zilver. Ik heb geknokt tot het einde, maar de Rus was uiteindelijk beter." Dion Beukeboom veroverde 's avonds brons op de individuele achtervolging. De renner van Parkhotel rekende in de kleine finale af met de Pool Stanizeswski, nadat hij al de derde tijd realiseeerde in de kwalificatie. In het sprinttoernooi bij de vrouwen strandde Kyra Lamberink pas in de kwartfinales. Uiteindelijk eindigde ze op een achtste plaats.

Op de puntenkoers voor de mannen realiseerde Jan Willem van Schip - eerder deze week vierde met de ploegachtervolgers - een zesde plaats. Met zijn 31 punten eindigde hij vijf punten van het podium. Bondscoach Peter Schep kon tevreden zijn over de voorlaatste dag van het EK. "Dion Beukeboom presteerde erg sterk op dit sterke podium met een prachtige tijd. Roy van den Berg beleefde een internationale doorbraak op de sprint, dit moet hem vertrouwen geven. Kirsten Wild heeft een superzwaar programma hier en vandaag was zilver op het omnium het maximum haalbare.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl