Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brons voor Wild en Kessler op EK Baan

Zondag 23 oktober 2016

Track - Kirsten Wild heeft ook op de vijfde en laatste dag van het wereldkampioenschap op de baan een medaille gewonnen. Samen met Nina Kessler won de Overijsselse brons op de madison.

Het goud ging naar het Belgische koppel D'hoore en Kopecky , de Britten wonnen het zilver. Wild won buiten haar dubbele gouden plak ook nog brons op de scratch, zilver op het omnium en brons met Nina Kessler op de koppelkoers. Verder wist de ploeg onder leiding van Peter Schep bij de mannen zilver te winnen op de sprint (Roy van den Berg), brons op de scratch (Wim Stroetinga) en brons op de achtervolging (Dion Beukeboom).

"Ik had hier op gehoopt" zei Wild na afloop over haar succesvolle switch naar de baan. "Maar ik heb natuurlijk nauwelijks tijd gehad om me echt voor te bereiden Ik was heel benieuwd wat de eerste dag zou brengen, maar eigenlijk ging het wel heel goed. Op de slotdag merkte ik wel dat ik hier een zeer uitputtend programma heb gereden, ik zat er eigenlijk een beetje door. Maar het heeft heel goed uitgepakt om dit Europees Kampioenschap in mijn programma op te nemen. Het was mooi om elke dag op het podium plaats te nemen. Ik neem nu heel even rust, maar rijd ook nog de wereldbekers op de baan volgende maand in Glasgow en Apeldoorn.”

Baancoach Peter Schep was in Frankrijk verantwoordelijk voor zowel zijn eiigen duursporters als de sprinters. Hij trok met een goed gevoel de deur achter zich dicht na afloop van het EK. "Dit toernooi was sterk bezet en dan is het altijd mooi om te constateren dat je hier goed gepresteerd hebt. Kirsten Wild was natuurlijk onze grote troef hier. Vooraf twijfel je niet over haar kwaliteiten, maar ik vind dat ze heel knap de knop omgezet heeft nadat ze net naast het goud greep op het WK op de weg. Maar ze was niet de enige die sterk presteerde. Roy van den Berg won zilver op de sprint en krijgt daarmee loon naar werken voor het stug blijven door trainen terwijl anderen naar de Olympische Spelen werden mee genomen. Wim Stroetinga was heel sterk op de scratch - waar hij brons won - en Dion Beukeboom laat hier in een sterk bezet achtervolgingstoernooi ook opeens weer een derde plaats optekenen. Op deze prestaties kunnen we met verrtrouwen voort borduren."

Foto: © Sportfoto Wild en Kessler zijn Nederlands kampioene op de koppelkoers (madison)



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl