Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint WB in Valkenburg

Zondag 23 oktober 2016

Offroad - Mathieu van der Poel heeft de Cauberg Cyclo-cross gewonnen. De Nederlands kampioen liet Wout van Aert (tweede) en Michael Vanthourenhout (derde) achter zich.

Van der Poel reed na driekwart wedstrijd weg uit een groep met favorieten en hield met zijn solo stand tot op de streep. Wout van Aert kwam in de achtervolging nog flink opzetten, maar door een schuiver en kettingproblemen werd het geen echt duel meer.  Wereldkampioen Van Aert gaf de eer aan Van der Poel. "Ik reed voluit om bij Mathieu te komen en dan maak je foutjes. Ik kwam in een spoor terecht en viel. Mijn ketting lag eraf en toen was de kloof wel heel groot. De koers wordt meestal zo beslist, Mathieu had zaterdag in Boom die pech, voor mij gold dat vandaag. Al wil ik me niet achter die val verschuilen, ik denk dat Mathieu vandaag gewoon sterker was." Van Aert was onder de indruk van het parcours, dat met het oog op het WK werd vernieuwd. "Ik vond het zeker een verbetering. Afgelopen jaren had ik het idee dat men de mogelijkheden hier in Valkenburg niet voluit benutte, nu was het parcours zeker meer naar mijn zin."

 

Ook Van der Poel vond de veranderingen een verbetering. "Er zat meer afwisseling in door het bosgedeelte en het start- en finishgedeelte waren geschikt om even wat tot rust te komen. Ik wilde eigenlijk niet te hard starten, na mijn val op zaterdag, had ik wat last van mijn rug. Maar Wout van Aert gaf me geen keuze, hij was direct vertrokkene en ik kon het me niet veroorloven om te lang te gaan wachten. Je moet Wout namelijk nooit te veel ruimte geven. Door risico's te nemen op de schuine kanten en in de technische passages kon ik de kloof snel dichten. Toen ik de aansluiting had gemaakt, heb ik even de tijd genomen om te herstellen. In de laatste drie ronden wilde ik de wedstrijden selectiever maken en toen sloeg ik snel een kloof. Wout en ik zijn enorm aan elkaar gewaagd momenteel, het zijn de details en de foutjes die het verschil maken. Ik was blij hier een keer te kunnen winnen en vertrek met vertrouwen richting het Europees Kampioenschap in Pontchâteau.

 

Titelverdediger Lars van der Haar werd door een foutje terug geslagen en knokte zich terug naar een zevende plaats. De Europees kampioen keert terug van een hamstringblessure en had al laten weten maximaal op het podium te rekenen in Valkenburg. "Dat had er voor mijn gevoel ook in gezeten als ik geen pech had gehad" zei hij na afloop. Van der Haar viel en moest van schoen wisselen.

Foto: © Sportfoto

Top 10

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl