Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint omnium bij WB Baan Apeldoorn

Vrijdag 11 november 2016

Track - Kirsten Wild is winnares geworden van het omnium bij de wereldbekerwedstrijden op de baan in Apeldoorn. De Overijsselse ging met voorsprong de afsluitende puntenkoers in en wist met overmacht het goud naar zich toe te trekken.

Wild won onlangs zilver op het WK Weg en vijf medailles op het EK op de baan. Daaronder waren twee titels. De Britse Kay won zilver, de Italiaanse Barbieri won brons.

 

 

Het publiek in Apeldoorn kreeg in het slotnummer  - de afsluitende puntenkoers voor de vrouwen – een indrukwekkend optreden te zien van Kirsten Wild. Net als in de temporace won Wild dit onderdeel, terwijl ze derde was op de afvalkoers en tweede op de scratch. “Ik kon de finale berekend rijden, ik kon mijn voorsprong verdedigen en wist op wie ik moest letten. Eerlijk gezegd verbaas ik mezelf enorm met dit optreden hier in Apeldoorn. Ik heb een aantal vermoeiende weken achter de rug, waarin ik veel gereisd heb. Maar als ik dan eenmaal start, gaat de knop om en bleek ik toch nog een aantal sterke wedstrijden in huis te hebben.” Wild rijdt zondag nog op de puntenkoers. “En daarna is het vakantie!”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl