Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogland verbaast zichzelf met vierde plek op sprint

Zaterdag 12 november 2016

Track - Jeffrey Hoogland heeft met een vierde plek net naast een podiumplaats gegrepen bij de wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn. De Nijverdaller werd vierde op de sprint. In de kleine finale verloor hij van de Fransman Sebastien Vigier.

 

Andrii Vinokourov reed naar het goud op het sprinttoernooi. Hij was in twee races sneller dan zijn Poolse opponent Kamil Kuczynski. Hoogland was tevreden over zijn optreden op de thuisbaan in Apeldoorn. "Tot en met de kwartfinale was ik sterker dan ik gedacht had, daarna ging langzaam het lichtje uit bij mij. Maar de tweede tijd op de kwalificatie reed ik onder de tien seconden en dat was me nog nooit gelukt in Apeldoorn. Puur op talent kom je nog zover, maar van serieus opbouwen is geen sprake geweest. Na Rio heb ik eerst vakantie gehouden en daarna ben ik voorzichtig gaan opbouwen. Maar het niveau moet nog wel serieus omhoog. Gelukkig is het WK baan pas in april, ik heb de tijd om weer een serieuze basis te leggen. Met het NK als mooi meetmoment volgende maand om te kijken hoe ik er dan voor sta. Ik ben nu in ieder geval heel blij dat ik hier voor eigen publiek wat heb kunnen laten zien. Het beste was er op het laatst af, maar ik was toch al bezweet en moe, ik heb nog even alles gegeven wat ik had. Het was net niet genoeg voor een derde plek, maar ik ben wel tevreden."
Bondscoach René Wolff vond dat zijn pupil sterk gereden had. "Wat je hier hebt gezien, is de onderkant van zijn prestatieniveau, wat hij kan zonder serieuze training. Hij mag hier tevreden mee zijn."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl