Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Joris Nieuwenhuis in top 30 UCI-ranglijst profs

Dinsdag 29 november 2016

Offroad - Joris Nieuwenhuis ziet de sterke periode van de afgelopen periode in de beloftencategorie ook uitbetaald in de UCI-ranglijst voor elite/beloften. De Achterhoeker van het Rabo Dev Team is 28e in de nieuwe lijst, daarmee steeg hij zeven plaatsen.

Nieuwenhuis was de afgelopen weken vaste klant op het erepodium, was tweede op het EK in Pont-Château en won zaterdag de WB-cross in het Duitse Zeven. Voor de beloften is er geen eigen individuele ranking, wel een landenranglijst, waarin Nederland leidt.

Op kop van het klassement leidt wereldkampioen Wout van Aert nog altijd voor Nederlands kampioen Mathieu van der Poel. Lars van der Haar - die geblesseerd aan de zijlijn staat momenteel - valt in de nieuwe lijst weg uit de top 5. Tom Meeusen nam zijn vijfde stek over, waarna de renner van Giant-Alpecin zesde staat. Corné van Kessel bezet de twaalfde stek, David van der Poel is 21e, Thijs van Amerongen 39e en Stan Godrie 43e.

Bij de vrouwen sluipt Sophie de Boer steeds dichter naar de tweede stek, maar blijft vooralsnog derde achter Sanne Cant en Caroline Mani. Thalita de Jong is vijfde. Ook Maud Kaptheijns (14e), Sabrina Stultiens (29e), Sanne van Paassen (34e) en Lucinda Brand (43e) staan in de top 50.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl