Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders herstellen zich in Amsterdam

Vrijdag 09 december 2016

Track - De Nederlanders tonen tekenen van herstel in Six Day Amsterdam. Op de derde dag van de hoofdstedelijke zesdaagse werd het leidende koppel Kenny de Ketele en Moreno de Pauw het vuur aan de schenen gelegd. De eerste twee avonden hadden de vier Nederlandse koppels het pittig, halverwege het evenement in het Velodrome is duidelijk dat ze zich hersteld hebben.

Scoorde het Belgische duo De Ketele-De Pauw opnieuw veel punten in de overige onderdelen, in de belangrijkste jacht van de avond – een koppelkoers van 45 minuten – moesten ze passen. Een zestal koppels pakte een ronde voorsprong en streed om de eer. Roy Pieters en Nick Stöpler wonnen de race, Pim Ligthart en Jens Mouris werden tweede. Niki Terpstra en Raymond Kreder eindigden op de zesde plaats.

In de afsluitende koppelkoers ging de winst naar Wim Stroetinga en Yoeri Havik. De Nederlanders hadden een ronde voorsprong op het hele peloton.

In het algemeen klassement is er voor de Nederlandse koppels nog een hoop werk te verzetten. De Ketele en De Pauw leiden riant, voor de Duitse tweetallen Lampater-Kalz en Grasmann-Beyer.

Roy Pieters: ,,Nick Stöpler en ik hadden, toen we aan Six Day Amsterdam begonnen, al heel lang niet met elkaar gereden. Het was, denk ik, zelfs in 2007. Het was dus wel logisch dat we het de eerste twee avonden lastig hadden. Nu zijn we helemaal aan elkaar gewend. Maar onze achterstand is, net als voor de andere Nederlanders, wel flink. We zijn echter pas halverwege.’’

Yoeri Havik: ,,We reden de derde dag vol gas. Dat maakt dat iedereen langzaam maar zeker moe wordt. Daardoor worden er in de aflossing zelfs zo nu en dan wat foutjes gemaakt. Ik ben benieuwd of de storm de komende dagen nog gaat liggen, of dat we zo verder rijden. Het zijn echt pittige dagen. Wel fijn dat we nu loon naar werken kregen.’’

 In het sprinttoernooi had Jeffrey Hoogland een mindere dag. De honneurs werden echter waargenomen door Nils van ’t Hoenderdaal. De Amsterdammer won de keirinfinale. De Duitser Joachim Eilers, wereldkampioen op de keirin en kilometer, werd winnaar van de sprintfinale.

 

Six Day Amsterdam, stand na derde avond.

 1. Kenny de Ketele – Moreno de Pauw (BEL) 358 punten

2. Leif Lampater – Marcel Kalz (DUI) 320 punten

3. Christian Grasmann - Maximilian Beyer (DUI) 207 punten

Op 2 ronden:

4. Tristan Marguet – Claudio Imhoff (ZWI) 266 punten

5. Yoeri Havik – Wim Stroetinga (NED) 241 punten

6. Pim Ligthart – Jens Mouris (NED) 233 punten

7. Marc Hester – Jesper Morkov (DEN) 228 punten

Op 3 ronden:

8. Niki Terpstra – Raymond Kreder (NED) 204 punten

Op 4 ronden:

10. Nick Stöpler – Roy Pieters (NED) 176 punten



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl