Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans in het nieuw dankzij Santini

Donderdag 15 december 2016

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team gaat een tweejarige overeenkomst aan met Santini Racewear. De wielerkledingfabrikant uit Italië biedt het Nederlandse team een op maat gemaakt pakket van hoogwaardige wielerkleding aan. 

“Met Santini, het merk dat ook de kledingleverancier is van de UCI, zetten we een belangrijke stap vooruit”, zegt pr- en communicatiemanager Yvo Hoppers. “Santini’s producten en diensten worden gekenmerkt door hun passie voor de sport. We zijn zeer blij dat we de komende twee seizoenen met ze gaan samenwerken.”

Contact en missie

De eerste contacten tussen Boels-Dolmans en Santini werden gelegd toen Santini de ploeg benaderde om de leiderstrui van de Women’s WorldTour te bespreken, de trui die Lizzie Deignan mocht dragen na haar winst in de Strade Bianche, begin dit jaar. Het contact leidde uiteindelijk tot een overeenkomst om ook de ploegkleding te gaan verzorgen. “Boels-Dolmans was erg tevreden over de leiderstrui en de diensten die we leverden, en vroeg ons of we een toekomstig partnerschap konden bespreken”, legt Santini-marketingmanager Paola Santini uit. “We gingen graag op dit verzoek in.”

“Het vrouwenwielrennen is een belangrijk onderdeel van de sport waar we van houden, en we leggen ons dan ook graag toe op de fietsende vrouw”, voegt Santini toe. “Vijfentachtig procent van de mensen die bij Santini werkt is vrouw, dus we hebben het gevoel dat we weten waar we het over hebben. Je zou kunnen zeggen dat het onze missie is om meer met vrouwen te werken.”

Nieuwe custom teamcollectie 

Het Boels-Dolmans Cycling Team zal de racekleding van de nieuwe custom teamcollectie van Santini gaan dragen. Naast reeds bestaande kledingproducten gaat Santini ook speciaal voor de ploeg nieuwe producten ontwikkelen, zoals een snelpak voor in de tijdritten. “We hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een sterke en mooie vrouwenlijn. Dat het beste Women’s WorldTour-team onze kleding gaat dragen, zal helpen om dit beter bekend te maken”, zegt Santini. “We hopen dat de Boels-Dolmans-rensters ons van meer feedback kunnen voorzien, zodat we onze lijn nog verder kunnen ontwikkelen.”

“Achter elk van onze producten zit een eigen technologie”, legt Santini uit. “We hebben ons tot nu toe vooral gefocust op aerodynamica en performance, maar aangezien vrouwen er ook graag goed uit willen zien, letten we ook op de stijl van de kleding en zorgen voor een mooie vrouwensnit.”

Ontwerp onthullen

Fans zullen net als voorheen de mogelijkheid hebben om replica’s van de Boels-Dolmans-kleding te kopen. Ook een gesigneerde replica van de regenboogtrui, die gedragen wordt door de in oktober tot wereldkampioen gekroonde Amalie Dideriksen, zal worden aangeboden. “De wielerbroeken en -shirts zullen verkocht worden in de Boels-Dolmans-webshop”, vertelt Santini. “Maar we zullen ze ook via onze eigen distributiekanalen aanbieden, zodat iedereen die dat wil een klein beetje onderdeel kan worden van het team.”

De laatste paar jaar werd de nieuwe kleding gepresenteerd op de teampresentatie in januari. Dit jaar kunnen de fans de kleding al een maand eerder bewonderen, tijdens de onthulling in december. "We hebben de afgelopen weken nauw samengewerkt om de kleding van 2017 te ontwerpen en we zijn blij dat we vandaag het ontwerp kunnen onthullen”, zegt Hoppers. “We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking heeft geleid tot de mooiste wieleroutfit die we bij Boels-Dolmans hebben gehad.”

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl