Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koedooder wil zich inspannen voor achtervolgingsploeg

Dinsdag 20 december 2016

Track - Vera Koedooder nam zondag met zilver op het NK Puntenkoers afscheid van haar actieve wielerloopbaan, maar dat wil niet zeggen dat de in Apeldoorn wonende Noord-Hollandse de sport helemaal vaarwel zegt.

Koedooder neemt afscheid met tevredenheid over haar laatste optreden, maar ook met zorgen. Die uit zij in De Stentor. "Deze mooie baansport verdient enthousiasme. De deelname bij de vrouwen kon beter op dit NK en ik hoop de wielerbond ook warm te maken om de ploegachtervolging weer meer steun te geven. Dat traject heeft stil gelegen de afgelopen vier jaren." De KNWU moest door verminderd budget keuzes maken en achtte de achtervolgingsploeg bij de vrouwen - ook omdat het aantal deelnemers op dit onderdeel steeg van drie naar vier in de vorige olympisch cyclus - niet kansrijk voor een medaille. In Londen (OS 2012) maakte Vera Koedooder deel uit van de achtervolgingsploeg van Nederland, ook Ellen van Dijk, Kirsten Wild en Amy Pieters kwamen op dit onderdeel in actie. Na het stoppen van Van Dijk op de piste richtte Wild zich op het omnium en viel de achtervolgingsploeg uiteen.

Koedooder sprak al informeel met talentcoach Peter Zijerveld over het plan en wil graag haar ervaring overbrengen op een nieuwe lichting ploegachtervolgers.

Foto: © Sportfoto Koedooder (vooraan) in actie op de ploegachtervolging

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl