Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen klassementsambities Lotto-Jumbo in Tour

Donderdag 22 december 2016

Elite men - Lotto-Jumbo gaat de Tour de France in zonder klassementsambities. De ploeg mikt op de sprint met Dylan Groenewegen en aast ook in andere etappes  op ritzeges.

Groenewegen hoopt de ploeg een ritzege te bezorgen in de Tour. "Dat is het doel. Als ik gewoon in orde ben, rijd ik de Tour de France. Het doel is daar een rit te winnen. Ik kan terug kijken op een goed seizoen en hoop met mijn vaste sprinttrein opnieuw een stap te zetten." Nico Verhoeven zei blij te zijn met de komst van Groenewegen naar de ploeg. "Met zijn elf zeges heeft hij onze ploeg kleur gegeven in 2016. Het vertrouwen is groot genoeg om in de Tour voor een andere strategie te kiezen en te zorgen voor ondersteuning voor Dylan."

Met name Robert Gesink wordt geacht in de bergen voor etappe-overwinningen te gaan, zoals hij succesvol deed in de Vuelta. In de Giro gaat de ploeg met Steven Kruijswijk wel voor de zege. Gesink weet nog niet hoe zijn najaar eruit ziet. "De Vuelta is een optie, maar ook de koersen in Canada liggen mij goed. Daar ben ik nog niet uit. Of het zonde is om het klassement helemaal te laten varen? Het is me goed bevallen vorig jaar, al was het tegen mijn natuur om tijd te verliezen. Maar ik ben nog maar dertig, misschien rijd ik ooit nog eens voor het klassement."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl