Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Specialized zet wereldkampioene op speciale fiets

Donderdag 22 december 2016

Women - Specialized heeft voor de fiets van wereldkampioene Amalie Dideriksen glitters en gouden details voorzien. Dideriksen zal voor het eerst met deze bijzondere fiets aan de start staan bij de Ladies Tour of Qatar.

“Ik kijk heel erg uit naar mijn eerste koers in de regenboogtrui en op mijn nieuwe fiets,” zegt Dideriksen. “Ik vind het best speciaal dat mijn eerste wedstrijd van het seizoen op de plek is waar ik ook mijn regenboogtrui won. Het is wel een vroeg begin van het seizoen, want de wedstrijd is eind januari al.”

In december op het trainingskamp in Calpe kreeg Dideriksen voor het eerst haar nieuwe fiets te zien.

“Ik wist niet hoe hij eruit zou zijn,” zegt Dideriksen. “Het is echt cool om een fiets te hebben waar maar één exemplaar van is. Ik vind het mooi dat mijn naam op het frame geverfd is en dat er regenboogstrepen rondom het S-Works-logo staan. En natuurlijk de glitters en de gouden ‘S’ op het balhoofd!”

Waar de Specialized Amira teamfiets zwart met oranje is, krijgt Dideriksen een wit frame.

“Specialized wilde twee statements maken met Amalies fiets,” legt hoofdontwerper van Specialized Women, Lauren Parenti, uit. “Van een afstandje ziet de fiets er best rustig uit, zo geheel in het wit, maar van dichtbij zie je al die kleurexplosies. Er zitten holografische glitters op, in alle kleuren van de regenboog, als eerbetoon aan de Wereldkampioenentrui van Amalie.”

“We hebben ook het logo op de onderbuis een regenboogrand gegeven, als stijlvolle toevoeging en verwijzing naar haar team,” vertelt Parenti.

Dideriksen reed al als junior-dame op een Specialized Amira en heeft dan ook al veel mooie herinneringen aan Specialized.

“Deze is extra bijzonder omdat hij speciaal voor mij geverfd is,” zegt Dideriksen. “Ik heb dat nog nooit gehad, dus dat is heel gaaf. Er komt SRAM eTap op, en samen met de Zipp-wielen ziet hij er heel elegant en cool uit.”

Hoewel ze nu helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen, is ze er nog niet helemaal aan gewend om zelf de regenboogkleuren te dragen.

“Het voelt nog steeds speciaal. We zijn net terug van ons eerste trainingskamp met het team en het voelde best raar dat ik de trui van de Wereldkampioen aanhad, en niet Lizzie. Ik ben er afgelopen seizoen zo gewend aan geraakt dat zij die droeg. Ik ga proberen er zo veel mogelijk van te genieten.”

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl