Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint haar tweede in Tour Down Under

Dinsdag 17 januari 2017

Women - Kirsten Wild heeft de slotetappe van de Women's Tour Down Under gewonnen. De  Overijsselse van Cylance was daarmee aan haar tweede ritzege toe in deze etappekoers.

Wild kon dan ook tevreden zijn over haar optreden op Australische bodem."Het is altijd even afwachten hoe het gaat, maar ik had me voorbereid op de Ladies Tour of Qatar, dus de vorm was ok" zegt Wild verwijzend naar de wedstrijd waar ze in het verleden zo succesvol was met tien ritzeges en tien eindzeges. De etappekoers in Qatar werd echter onlangs pas geschrapt door budgetproblemen. "In plaats van koersen in Qatar ga ik trainen en we rijden ook nog de Cadel Evans Race volgende week." Voor Cylance kon het seizoen niet beter beginnen. "Het team werkte goed samen en dat is natuurlijk erg tof om te zien in de eerste koers."

De eindzege ging naar Amanda Spratt van Orica-AIS, de winnares van de openingsrit. Janneke Ensing eiste de tweede plek op en werd winnares van het bergklassement. Kirsten Wild werd derde in de eindstand.

Foto's: © Sportfoto/Bart Hazen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl