Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Etappeschema Healthy Ageing Tour 2017 is bekend

Vrijdag 20 januari 2017

Women - De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft het etappeschema gereed voor de komende editie. Het gaat om zes etappes voor de elite-vrouwen en vier voor de junior-vrouwen. Startpunt is voor beiden Leek, eindpunten zijn de gemeente Oldambt (juniores) en het Duitse Waddeneiland Borkum (vrouwen).

De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die jaarlijks in de tweede week van april wordt verreden en waar elk jaar de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start. In 2016  bonden de beste acht vrouwenploegen van de wereld de strijd aan in de  etappekoers voor vrouwen. Oud-wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, won het eindklassement.   In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als voormalig olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene Lizzie Armitstead en de latere olympisch kampioene Anna van der Breggen aan het vertrek. Sinds 2013 is er ook een editie voor junior-vrouwen, mee tellend voor de prestigieuze UCI Nations Cup.

De wedstrijd start in Leek, deze locatie is voor het derde opeenvolgende jaar etappeplaats. De tijdritspecialisten krijgen in de eerste etappe ruim baan, de eerste verschillen worden gemaakt in de zeventien kilometer lange openingstijdrit. Vervolgens is er voor de vrouwen een korte middagetappe voorzien. De gemeente Zuidhorn heeft er voor gekozen deze keer de westkant van de gemeente aan te doen, waarbi j de start en finish in de kern Grijpskerk komen te liggen. Baflo  -bekend van de districtskampioenschappen in 2014 - is de gastheer van de belangrijke ploegentijdrit. Vervolgens wacht de renters een rit door de gemeente Stadskanaal. De etappe  is gelijk aan de rit van 2016, die door de rensters als loodzwaar werd getypeerd. De gemeente Oldambt keert na 2 jaar afwezigheid terug in de ronde. De deelnemers wacht een ouderwetse waaieretappe dwars door zeven  dorpskernen. Borkum heeft voor het derde achtereenvolgende jaar op rij de finale van de ronde. Het Duitse Waddeneiland biedt een prachtig decor voor de slotetappe.

Etappeschema Healthy Ageing Tour Elite-vrouwen:

Woensdag 5 april: Etappe 1a: proloog Leek (16,9 km)

Woensdag 5 april: Etappe 1b: Grijpskerk-Zuidhorn (77,6 km)

Donderdag 6 april: Etappe 2: Ploegentijdrit Baflo (19,6 km)

Vrijdag 7 april: Etappe 3: Musselkanaal-Stadskanaal (154,4 km)

Zaterdag 8 april: Etappe 4: Finsterwolde-Finsterwolde (126,6 km)

Zondag 9 april: Etappe 5: Borkum-Borkum (117,9 km)

Etappeschema Healthy Ageing Tour Junior-vrouwen:

Woensdag 5 april: Etappe 1: proloog Leek (3,4 km)

Donderdag 6 april: Etappe 2: Baflo-Baflo (78,2 km)

Vrijdag 7 april: Etappe 3: Stadskanaal-Stadskanal ( 66,5 km)

Zaterdag 8 april: Finsterwolde-Finsterwolde (94,7 km)

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl