Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Limburgs slotweekeinde voor Olympia's Tour

Donderdag 09 februari 2017

Nieuws - Het slotweekend van Olympia's Tour speelt zich ook in 2017 in de provincie Limburg af. Op zondag wordt de internationale beloftenkoers beslist met een loodzware koninginnenetappe door het Zuid-Limburgse heuvellandschap, een dag eerder strijkt het peloton neer in de gemeente Beesel. Een traditionele stop in het routeschema van Olympia's Tour, maar wel met een nieuwe start- en finishplaats. Daarvoor is deze keer Offenbeek uit verkoren.

Die voorlaatste rit in de oudste rittenkoers van Nederland leidt namelijk van Offenbeek naar het Duitse Bruggen en vervolgens terug naar Offenbeek. Een rit waarbij letterlijk en figuurlijk grenzen worden overschreden, omdat een deel van de etappe zich afspeelt op Duits grondgebied. Het parcours is grotendeels gelijk aan vorig jaar, met uitzondering van de start- en aankomstplaats. Rond Offenbeek worden vervolgens drie plaatselijke ronden verreden. De datum voor deze rit is zaterdag 9 september.

Op zondag 10 september voert een loodzware slotetappe van Margraten naar Noorbeek. Dankzij de gemeente Eijsden-Margraten kan deze op het vorig jaar zeer selectief gebleken parcours verreden worden. Dat betekent dat de renners een zware finale wacht met finish op het Mheerelindje in Noorbeek. Maar liefst 33 beklimmingen wachten op de coureurs in deze 180 kilometer lange rit.

Olympia's Tour is sinds vorig jaar een beloftenwedstrijd, die door de renners gebruikt kan worden als voorbereiding op het wereldkampioenschap. De wereldkampioen van vorig jaar - de Noor Halvorsen - verzilverde zijn in Olympia's Tour getoonde vorm door de wereldtitel te veroveren in Qatar eind 2016. Het WK vindt dit jaar plaats in het Noorse Bergen. De organisatie van deze wedstrijd - die plaats vindt van 5 tot en met 10 september - heeft ook dit jaar een deelnemersveld voor ogen met een stevig Nederlands aandeel, maar ook kwalitatief hoogstaande concurrentie uit het buitenland.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl