Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Han Vaanhold (Destil-Piels): 'In breedte sterker'

Vrijdag 17 februari 2017

Elite men - De naam was nieuw, de locatie vertrouwd voor de vaste volgers van Team Piels. In De Witte Hoeve in Venray werd vrijdagavond de formatie Destil-Piels voor gesteld. Officieel een fusieploeg met Parkhotel Valkenburg, maar onder de leiding van Han Vaanhold vooral een Team Piels Plus.

De vaste waarden bleven – met uitzondering van de naar Roompot vertrokken Elmar Reinders – en Vaanhold haalde voor het overige vooral de krenten uit de pap bij Parkhotel Valkenburg en contracteerde een gemotiveerde Tim Kerkhof. “We zijn in de breedte absoluut sterker geworden.”

Tekst: Roy Schriemer

Vaanhold krijgt er de komende trainingsweekeinden en wedstrijden werk aan om al zijn renners tevreden te houden. Jeff Vermeulen – die vorig jaar het seizoen opende met winst in de Ster van Zwolle – een van blessures herstelde Joey van Rhee, Twan Brusselman, Gert-Jan Bosman, Peter Schulting, Dion Beukeboom, Tim Kerkhof en Jochem Hoekstra barstten van de ambities. De meeste renners hebben – uitgesproken of niet – de hoop om zich in de kijker te rijden van profploegen de komende maanden. “Ze zullen daarom allemaal goed willen zijn in de topcompetitie. Maar ze realiseren zich ook dat je wel een teamplayer moet zijn om bij de profs te slagen. Ze kunnen niet allemaal hun eigen kans gaan. Ach daar zullen we ook dit jaar wel uitkomen. Het liefst meng je jezelf daar niet te veel in als ploegleider, je gunt je mannen allemaal hun kans. Daarom heb ik het liefst een harde finale in de Ster van Zwolle, dan maken ze er maar een mooie koers van en zorgen ze maar dat ze het goede moment kiezen om hun aanval te plaatsen. Maar als er geen wind staat, zullen we toch weer gewoon voor Jeff Vermeulen werken. Ik denk eerlijk gezegd dat de competitie in Limburg beslist zal worden, daar speelt ploegenspel sowieso een minder belangrijke rol.” 

Internationale koersen

Vaanhold vindt ook dat zijn renners zich niet blind moeten starten op dat ene wellicht te verdienen contract bij Roompot. “We rijden veel internationale koersen, al direct te beginnen met de Ronde van Drenthe en de Dorpenomloop van Rucphen, waar die jongens zich kunnen tonen.  Daar kun je jezelf net zo goed in de kijker rijden bij profteams. Veel jongens hopen op die ene kans bij de profs, Tim Kerkhof is erop gebrand te tonen dat hij (weer) bij de profs thuis hoort en dat geldt ook voor Jochem Hoekstra. Die jongen was zó dicht bij een contract bij Team Sunweb, maar dat ging net niet door.” Zijn ploeg zag Elmar Reinders naar Team Roompot vertrekken, maar vindt dat zijn ploeg er niet op achteruit is gegaan. “Op het vlakke zijn we nog altijd sterk, ik houd ervan om met een team koersen hard te maken, in de waaiers te domineren.  Mannen als Dion Beukeboom en Tim Kerkhof zijn daar versterkingen, terwijl Tim Rodenburg ook steeds sterker wordt. Maar met de komst van Peter Schulting en Jochem Hoekstra kunnen we in Limburg nog beter uit de voeten. Ik denk dat we een mooi jaar tegemoet gaan.” 

Te laat voor Rabo-beloften

Door het laat rond komen van de fusie tussen Piels en Parkhotel greep Han Vaanhold bij de beloften naast enkele gewilde renners. “We waren zo laat, dat ik niet eens met een renner van Rabobank aan  tafel heb gezeten, terwijl daar toch de nodige talenten beschikbaar waren. Uiteindelijk ben ik blij dat ik zes beloften heb, waar ik toch ook wel verwachtingen van heb. Bas van der Kooij – vierde op het NK voor beloften – en Rob van Broekhoven zijn ook direct vierdejaars, die zich willen tonen. En verder krijgen die jongens alle kansen zich te laten zien in wedstrijden als Olympia’s Tour. Ik ben ook niet ontevreden over de beloften, maar met het sneller rondkomen van de fusie, hadden we wel nadrukkelijker kunnen toeslaan op de transfermarkt.”

Foto: © Sportfoto

 

Destil-Piels: Dion Beukeboom, Gert-Jan Bosman, Chiel Breukelman, Twan Brusselman, Jochem Hoekstra, Tim Kerkhof, Lars Olde Meierink, Tim Rodenburg, Peter Schulting, Rens te Stroet, Rob van Broekhoven, Maik van der Heijden, Bas van der Kooij, Jorid van Loon, Joey van Rhee en Twan van den Brand



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl