Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Niki Terpstra: 'Zal vreemd zijn zonder Tom'

Dinsdag 28 februari 2017

Elite men - Niki Terpstra wil de komende weken niet te veel nadenken over het naderende vertrek van ploeggenoot Tom Boonen. De renner van Quick-Step Floors wil nog rijden én vooral winnen met zijn Belgische ploeggenoot. Dat zegt hij in Cycling.be.

Of hij het nu leuk vindt of niet,  het wordt zijn laatste voorjaar met Tom Boonen, de man die praktisch altijd aan zijn zijde fietste in de grote voorjaarsklassiekers. “Het zal vreemd zijn als hij er niet meer bij is, al heb ik vooralsnog gewoon nog zin om te koersen met hem de komende periode. Tom en ik zijn zo op elkaar ingespeeld dat we zonder woorden – simpelweg met een blik – elkaar begrijpen. Dat is veel waard in de finale van grote wedstrijden, je weet eigenlijk wel wat de ander zal doen, kunt daar op inspelen. Hij was erbij toen ik Parijs-Roubaix won, ik was bij een aantal van zijn mooie overwinningen aan zijn zijde. Dat schept een speciale band.”

Winnen als team

Terpstra vindt het te kort door de bocht om ervan uit te gaan dat de Vlaamse routinier dan ook dé kopman is. “We hebben vorig voorjaar geen grote koers gewonnen, laten we eerst maar eens zorgen dat we als team dit voorjaar wel onze slag slaan. Dat het niet lukte in het voorjaar van 2016, dat zit ons nog altijd niet lekker. Als Tom er qua vorm een stuk bovenuit steekt, dan wint hij vanzelf. Maar we moeten vooral als team koersen, onze kracht ligt in het collectief. Je hoeft niet bang te zijn voor renners als John Degenkolb, Peter Sagan en Alexander Kristoff als je veruit de sterkste ploeg bent. Daar moeten we als team voor zorgen."

Terpstra vertelt verder over hoe hij trainde op zijn explosiviteit deze winter, zijn ambities voor het NK in het Montferland en hoe zijn najaar zijn vorige seizoen redde. 

In het nieuwe nummer van Cycling.be komen ook John Degenkolb, Greg van Avermaet, Lizzie Deignan en Annemarie Worst aan het woord. Ook is er aandacht voor WM3 Pro Cycling, de nieuwe ploeg van Marianne Vos, lees je een uitgebreid dossier over Milaan-San Remo, krijg je nuttige trainingstips en ontdek je de Vlaamse poggio's en Luxemburg. Cycling.be is te koop in de betere Nederlandse kiosk, maar ook te lezen via Blendle.

Foto: © ASO/Bruno Bade



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl