Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Buskermolen en Rooijakkers winnen Beachrace Langervelderslag

Zondag 12 maart 2017

Offroad - Jordy Buskermolen heeft het strandseizoen afgesloten met een klinkende overwinning. De mountainbiker van Kees van der Niet bleef in de Strandrace van Langevelderslag voor de deur van Restaurant Nederzandt achtereenvolgens Marc Kivits en Sem Huitema voor.

Tekst: Dan Rolandus

"Het strandseizoen kun je niet mooier afsluiten dan met een overwinning’, stelde Jordy Buskermolen, die eerder ook zegevierde in Egmond aan Zee en bovendien het KNWU Strandracetopcompetitieklassement op zijn naam schreef. ‘Als je twee wedstrijden, het eindklassement van de topcompetitie wint en daarnaast in bijna elke strandrace vooraan kunt meedoen voor de prijzen mag je stellen dat je een goed seizoen hebt gedraaid. Ook op het NK in Ameland zat ik nog van voren, maar na 13 kilometer reed ik jammerlijk lek waardoor mijn kansen voor een topklassering verkeken was."

Arjan van der Plas (Kees van der Niet) en Marc Kivits (Invicta Watches) draaiden als eersten rond bij het keerpunt in IJmuiden van de veertig kilometer lange race langs de stralende en druk bezochte Noordzeekust van Langevelderslag naar IJmuiden, Noordwijk en tot slot weer naar de finish van Langevelderslag. Pascal Noort volgde met in zijn wiel Sem Huitema, Harm Bronkhorst, Vincent van der Bent, de Belg Maarten Himpens, André van Reek, Jordy Buskermolen en Roy Beukers. Uiteindelijk bleven onder anderen Marc Kivits, de goed rijdende Arjan van der Plas en Paul Noort over. De kersverse strandkampioen van Nederland, Ronan van Zandbeek was er vanwege een lekke band niet meer bij. "Ik hoefde daarachter niet veel te doen’, verklaarde Jordy Buskermolen. ‘Pascal moest er wel af, maar Arjan zat nog voorop. Na het keerpunt ben ik een aantal keren gedemarreerd en kreeg ik Sem Huitema mee. Op het laatste ben ik ook weggereden van Marc Kivits en had ik op de streep nog voldoende over" aldus de winnaar.

Marc Kivits was content met zijn tweede plaats. "We waren na twee kilometer al weg. Ik reed op kop 42 kilometer per uur en ging ik van kop af liep de teller terug naar 38 kilometer. Ik voelde me prima in de groep, zat op 70 procent van mijn kunnen. Net na het keerpunt bij Noordwijk zag ik Jordy voorbij komen. Ik koos aanvankelijk voor doorrijden, maar toen de auto ertussen bleef rijden ben ik gaan spelen. Jordy zat er weer bij. Ik ben volle bak gedemarreerd, maar Jordy counterde en pakte een gat. Ik bleef richting finish op de fiets, terwijl Jordy eraf moest, maar ik kon niet meer bij hem komen’, aldus beschreef de inwoner van Schijndel, die als ondernemer één dezer dagen zijn eigen website sportvoedingsproducten.nl de lucht instuurt, zijn race. Sem Huitema (Team Beukers) was blij met de derde podiumplaats. "Het was na het NK op Ameland best zwaar. Ik kon het op snelheid niet meer bolwerken tegen op het moment dat Jordy Buskermolen naar de twee koplopers toesprong. Die mannen reden veel harder. Roy Beukers heeft veel werk voor mij gedaan, heeft me naar voren geloodst zodat ik nog net over Arjan van der Plas kon heenkomen’, analyseerde de mountainbiker uit Oudkarspel zijn race. ‘Ik had ook de goede vorm op Ameland, maar op het moment dat ik naar de kopgroep reed, liep mijn ketting eraf. Toch mag ik achteraf met mijn achtste plaats niet ontevreden zijn. Ik ben over dit seizoen met twee derde plaatsen, (inclusief Scheveningen, DR) overigens dik tevreden’, besloot de werknemer van Beukers Fietsen in Petten, die de draad in de Marathons van het Kellerwald in Duitsland en Riva in Italië weer gaat oppakken.

Weer Pauliena Rooijakkers

De kersverse strandkampioene van Nederland, Pauliena Rooijakkers behaalde in Langevelderslag haar achttiende strandoverwinning. De Brabantse, die een dag eerder het NK Strandrace op Ameland afsloot met een tweede plaats, kreeg de jarige Céline van Houtum en Olga de Boer mee op het podium. Alieke Hoogenboom reed, als vele andere deelnemers lek. "Jammer, maar gister op Ameland liep het als een zonnetje’, keek de inwoonster van Roelofarendsveen terug op een perfect NK. ‘Ik heb net als Pauliena Rooijakkers de hele wedstrijd alleen gereden. Ik heb desondanks genoten, want het was een mooi strand, met technische stukken in de duinen en een zware strandafgang best mooi, maar ook zwaar. Met mijn werk en twee opgroeiende kinderen kies ik tegenwoordig mijn strandraces uit en dat bevalt me uitstekend" aldus Alieke Hoogenboom.

Uitslag Strandrace Langevelderslag voor elite-mannen: 1. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 2. Marc Kivits (Schijndel), 3. Sem Huitema (Oudkarspel), 4. Arjan van der Plas (Katwijk), 5. Maarten Himpens (Oostduinkerke, België), 6.Robbie Gevers (Schijndel), 7. Harm Bronkhorst (Voorhout), 8. André van Reek (Lisse), 9. Roy Rotteveel (Noordwijkerhout), 10. Roy Beukers (Petten). Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Céline van Houtum (Den Dungen), 3. Olga de Boer



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl