Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hosking wint Drentse 8

Zondag 12 maart 2017

Women - Chloe Hosking heeft de Drentse 8 gewonnen, de openingswedstrijd van de Centric Topcompetitie. De renster van Ale Cipollini bleef de Belgische Lotte Kopecky (Tweede) en de Deense wereldkampioene Amalie Dideriksen (derde) voor in de sprint.

Het is de tweede keer dat Hosking deze wedstrijd op haar naam schrijft. "Ik heb zeker iets op deze wedstrijd, ben er heel blij mee. Op zaterdag reden we in de Ronde van Drenthe sterk, maar we misten een resultaat. We gingen deze dag weer positief in en het is mooi dat het nu gelukt is om te winnen. Mijn Drentse ploeggenote Janneke Ensing was mijn gids, ze kende hier de weg dit weekeinde, reed heel attent en reageerde op de uitvallen in de finale. Mooi dat ik het zo kan afronden voor de ploeg."

Ensing juicht mee

Ensing deelde mee in de vreugde. "Mooi dat Chloe het af kan maken. Natuurlijk had ik zelf ook graag willen winnen als regionale renster.  Ik sprong elke keer mee in de finale en hoefde dan niet mee te werken. Mijn ploeggenote Romy Kasper deed hetzelfde. Het was mooi geweest als zo'n groepje weg was gebleven, dan had ik zelf voor de winst kunnen sprinten. Maar ik ben ook heel blij met deze afloop. Op zaterdag liep ons plan mis en zat Chloe in de slotfase te vroeg alleen, vandaag hebben we ons mooi gerevancheerd" Nina Kessler van Hitec Products was de beste landgenote (zesde), Jeanne Korevaar (WM3) werd tiende. Ensing zelf werd elfde.Annemiek van Vleuten (Orica-Scott) won de bergprijs, de strijdlust ging naar Roxane Knetemann (FDJ).

Er werd in een 140 kilometer lange wedstrijd veelvuldig aangevallen, maar telkens opnieuw liepen groepen samen. De meest gevaarlijke poging kwam op naam van Janneke Ensing, Chloe Hosking (Ale Cipollini), Elena Cecchini (Canyon-Sram),Sheyla Gutierrez (Cylance), Lotte Kopecky (Lotto-Soudal),  Gracie Elvin, Kartin Garfoot, Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), Lucinda Brand, Coryn Rivera (Sunweb) en Christina Siggaard (Veloconcept). Omdat Boels-Dolmans niemand mee had, werd die poging echter snel teniet gedaan voordat het echt gevaarlijk kon worden.

Onder anderen Roxane Knetemann, Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak probeerden in de de slotfase nog in de plaatselijke omlopen, maar een sprint van dertig rensters was onvermijdelijk.

Leiders Topcompetitie

Chloe Hosking is leidster in de Centric Topcompetitie, Lotte Kopecky draagt de leiderstrui bij de jongeren. De Omloop van Borsele is de volgende wedstrijd uit de reeks.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl