Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bondscoach René Wolff na WK weg bij KNWU

Maandag 13 maart 2017

Track - Sprintcoach René Wolff stopt als bondscoach bij de KNWU na het wereldkampioenschap op de baan in Hong Kong (begin april). Wolff nam de beslissing zelf, zo valt te lezen in een bericht van de KNWU.

Op 1 januari 2010 kwam René Wolff in dienst als bondscoach baansprint bij de KNWU. Onder zijn leiding hebben de Nederlandse baansprinters zich internationaal op de kaart gezet met medailles op verschillende mondiale evenementen. De sportieve hoogtepunten behaalde René Wolff met de baansprinters op de Olympische Spelen in Londen (brons Teun Mulder, Keirin) en Rio de Janeiro (goud Elis Ligtlee en zilver Mathijs Büchli, Keirin).

'Moeilijke beslissing'

René Wolff reageert zelf als volgt: Het is een moeilijke beslissing geweest om te stoppen als coach. Vooral omdat de baansprint selectie veel groeipotentie heeft richting de Olympische Spelen in Tokio. Ik ben ervan overtuigd dat dit team sterk genoeg is om de weg naar Tokio succesvol voort te zetten. Voorlopig ga ik veel tijd aan mijn familie besteden en mij rustig oriënteren welke stappen ik wil zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard ligt mijn focus nu volledig op de WK baan in Hong Kong om daar mijn bijdrage te leveren om het team optimaal te laten presteren. 

'Zoeken naar opvolger'

Ook technisch directeur Johan Lammerts spreekt zich uit: "Wij vinden het jammer dat René ons gaat verlaten en zijn hem dankbaar voor wat hij voor de baansport betekend heeft. Wij gaan er alles aan doen om het succesvolle traject dat René Wolff heeft ingezet voort te zetten richting Tokio. Op dit moment zijn wij ons aan het oriënteren op mogelijke opvolgers.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl