Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brand vierde in Dwars door Vlaanderen

Woensdag 22 maart 2017

Women - Dwars door Vlaanderen voor vrouwen is gewonnen door Lotta Lepisto. De Finse van Cervélo-Bigla won de sprint van een kopgroep van zestien.

In deze groep zaten ook Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), Lucinda Brand, Ellen van Dijk (Sunweb), Janneke Ensing (Ale-Cipollini) en Thalita de Jong (Lares-Waowdeals). Van Vleuten was één van de renster die in de finale probeerde de snelle rensters af te schudden, maar de groep bleef bijeen waarna Lepisto won. De Nederlandse vrouwen eindigden net buiten het podium: Lucinda Brand werd vierde, Thalita de Jong vijfde.

'Te vroeg aan gaan'

Sunweb zat met twee rensters van voren. Brand: "Maar zowel Ellen als ik hadden geen goede benen vandaag. Na de Kwaremont en de Patersberg kwamen we met een grotere groep samen en waren niet veel rensters van plan werk te verzetten. Maar op de kasseien en de klimmetjes werd er wel veel aangevallen. Ellen haalde alles terug, maar kon daardoor niet zelf gaan. Ze heeft de sprint goed aangetrokken, maar ik moest te vroeg aan gaan. Het was een lange sprint, een vierde plaats is uiteindelijk ok."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl