Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lampaert wint Dwars door Vlaanderen, Groenewegen 5

Woensdag 22 maart 2017

Elite men - Dylan Groenewegen is vijfde geworden in Dwars door Vlaanderen. De Nederlands kampioen won de sprint voor de vijfde plaats. De winst ging naar Yves Lampaert, die Quick-Step de zege bezorgde.

Daarmee presteerde de formatie van Niki Terpstra zoals gewenst door manager Patrick Lefevere, die vooraf claimde dat alleen de winst telde voor zijn sterrenformatie. Het was Lampaert die het afmaakte door weg te rijden uit een kopgroep van vier. Philippe Gilbert maakte het succes compleet door tweede te worden. Ook Niki Terpstra en Zdenek Stybar maakten indruk door in de finale naar een groep achtervolgers te rijden met Mike Teunissen (Sunweb) daarbij en daarmee de laatste motivatie op een achtervolging op de vier koplopers weg te nemen.

Lampaert won drie jaar geleden de Arnhem Veenendaal Classic.

Goed teken

Dylan van Baarle sprintte naar een achtste plek. Groenewegen was in zijn nopjes met zijn optreden en uitslag van vandaag. “Jammer dat het niet een sprint voor de overwinning was, maar het is een goed teken dat ik er de hele wedstrijd bij zat”, aldus Groenewegen na zijn vijfde plek in de koers die voor het eerst in de WorldTour werd verreden. “Ik wist dat de vorm goed was, maar ik rijd hier natuurlijk voor de overwinning. Vandaag waren er vier beter.” 

Goede keuze

Met nog zo’n 80 kilometer te gaan, op de Berendries, ontstond er een groep waarin namens Team LottoNL-Jumbo, Dylan Groenewegen en Amund Grøndahl Jansen aanwezig waren. Deze groep wist snel de kopgroep te bereiken.“Het was een goede keuze om mee te gaan. Ik heb mijn beurten goed gedaan, maar merkte wel dat de mannen van Quick Step erg sterk waren dus dan moeten zij de koers dragen. Je weet dat de groep niet volledig naar de streep rijdt en op de Paterberg reden er vier weg. Ik zat te ver van achteren, maar het is lastig om te zeggen of ik mee had gekund. De vier waren de sterkste vandaag.” “Ik voel mij een stuk beter dan in Het Nieuwsblad en ik kwam relatief goed over de klimmetjes. In de finale voelde ik mij nog verrassend fris. Met een vijfde plek mag ik blij zijn, maar ik hoop hier terug te komen om voor de overwinning mee te doen.”

 

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl