Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wedstrijden Flanders Classics blijven bij Sporza

Donderdag 23 maart 2017

Elite men - Sporza blijft de wedstrijden van de Flanders Classics tot en met 2024 uitzenden, zo hebben beide partijen bekend gemaakt. Ook veel Nederlandse kijkers kijken naar de Vlaamse sportzender.

Het gaat om de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

De VRT en het wielrennen, met de Vlaamse klassiekers in het bijzonder, kennen samen een lange traditie. Daarom zijn we ook zeer tevreden dat we met deze vernieuwde en langdurige samenwerking met Flanders Classics deze traditie kunnen verder zetten", zegt Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT. "Onze expertise op het vlak van capteren én beleving rond wielrennen is wereldvermaard, met deze samenwerking kunnen we hiermee verder blijven innoveren in Vlaanderen."

"Belangrijk voor VRT is dat we met dit plan op langere termijn bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van het wielrennen, een sport die heel wat Vlamingen op de been brengt. Bovendien blijft de wielersport toegankelijk doordat we met deze overeenkomst de meest cruciale Vlaamse wielerklassiekers de komende zeven jaar op open net kunnen aanbieden aan alle Vlamingen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl