Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baanploeg met ambitie naar WK Hong Kong

Dinsdag 04 april 2017

Track - Met zestien renners en rensters en een gezonde dosis ambitie vertrekt de Nederlandse baanploeg zondag naar het wereldkampioenschap op de baan in Hong Kong, dat van 12 tot en met 16 april wordt verreden.

Medaille-ambities zijn er zeker, ook na een relatief rustige winter waarin de baanploeg de laatste wereldbekers in Noord- en Zuid-Amerika liet schieten. "We hebben een sterke groep baanrenners, waarmee we natuurlijk willen scoren in Hong Kong. Het WK is het belangrijkste moment van dit baanseizoen en daar willen we ons in de strijd om de medailles mengen" zei technisch directeur Johan Lammerts in Omnisport, waar de pers was verzameld om coaches en renners naar hun ambitie te vragen.

Duurcoach Peter Schep rekent met name op Kirsten Wild, die hij medaille-kandidaat acht op de drie onderdelen waarop ze uitkomt: omnium, scratch en puntenkoers. "Kirsten heeft op al deze onderdelen al bewezen dat ze een medaille kan halen en is gretig om te scoren op dit wereldkampioenschap. De inzet is om eremetaal te halen. Bij de mannen liggen er kansen, maar zijn we wat meer in de rol van underdog. De focus ligt even wat minder op de ploegachtervolging, maar ik hoop wel op een top 6-klassering daar. Renners al Dion Beukeboom op de achtervolging, Wim Stroetinga op de scratch en het duo Stroetinga-Havik op de madison kunnen zeker ook voor een sportieve uitschieter zorgen."

Collega René Wolff - verantwoordelijk voor de sprinters - zet in op drie medailles. "Met name bij de teamsprint bij de mannen - vorig jaar waren we nog tweede - en de vrouwen liggen er kansen. Maar ook op de individuele sprintnummers hoop ik op mooie resultaten. Onze aanloop naar dit WK is anders dan andere jaren, we hebben gekozen voor minder competitie, maar ik verwacht zeker dat we ons in de strijd om de medailes kunnen en zullen gaan mengen." Wolff mist de geblesseerde Elis Ligtlee en weet nog niet zeker of hij Matthijs Buchli kan inzetten op de keirin. "Er moeten twee landen besluiten niet deel te nemen aan dit onderdeel, willen wij alsnog toe gelaten worden op het toernooi. Voorwaarde om mee te doen was deelname aan een wereldbeker - dit is gedaan door Jeffrey Hoogland in Apeldoorn - en een hoge klassering op de UCI-ranglijst op dit onderdeel. Omdat Matthijs Buchli zilver won in Rio hoopten we dat dit zou volstaan voor plaatsing. Helaas ging die plek net aan onze neus voorbij. Hopelijk start Mathhijs wel, dan is dat zeker een onderdeel waar we ook een kans hebben op een medaille."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl