Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Healthy Ageing Tour: dagzege voor Blaak

Zaterdag 08 april 2017

Women - Chantal Blaak heeft Boels-Dolmans een derde ritzege in de Healthy Ageing Tour bezorgd. Blaak was de snelste van een kopgroep van negen in de straten van Finsterwolde.

Blaak versloeg Susanne Andersen van Hitec en Daiva Tuslaite (Alé Cipollini) en pakte zo haar ritzege mee. "Mooi dat ik een rit kan winnen, want dat is altijd leuk. Het was van de week balen dat ik lek reed in de rit naar Grijpskerk, maar daardoor verloor ik wel tijd in het klassement en daardoor kreeg ik nu wel de ruimte. Al had ik het idee dat ze me niet van harte lieten gaan." De Zuid-Hollandse gokte in de slotkilometers op de sprint toen ze met Andersen, Tuslaite, Allie Dragoo, Mieke Kröger, Christina Siggaard, Liena de Jong, Ingrid Tempert en Danique Braam naar de finish reed.

Blaak: "Rensters als Kröger en Braam probeerden het wel, maar het leek me met de ongunstige wind geen goed idee om ook een solo te wagen. Ik gokte op de sprint. Bijna ging het mis omdat Siggaard pal voor me viel, maar ik bleef op de been en kon het afmaken. Het was een goede dag voor mij en het team. We zetten elke dag klassementsleidster Ellen van Dijk onder druk. Dat zijn we ook morgen van plan. Vandaag boekten we geen winst in het klassement, maar pikken we de dagzege mee. Kijken hoe het zondag op Borkum gaat."

 

Ellen van Dijk stond er aan het einde van de voorlaatste wedstrijd nog altijd goed voor. De renster van Sunweb weet echter dat zij en haar ploeggenoten ook zondag nog een keer aan de bak mogen. "Mijn ploeggenoten hebben hard moeten werken vandaag, ze hebben de halve koers op kop gereden in een rit die nooit stil viel. Er waren veel aanvallen en telkens moesten we opletten of er niet iemand weg glipte die gevaarlijk was voor het klassement. Op zondag verwacht ik opnieuw een harde wedstrijd. Maar misschien is dat ook wel goed, een waaierrit is gemakkelijker te controleren voor mij.  Ik weet dat ik met de sprint van een groep niet bang hoef te zijn, met de boniseconden komt niemand me voorbij.  Dus het is een kwestie van mee zijn als er aangevallen wordt."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl