Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nacht van Hengelo kiest voor wereldtop vrouwen

Dinsdag 11 april 2017

Women - De organisatie van de Stork Nacht van Hengelo  richt zich in de 42e editie op de profs bij de vrouwen. Meervoudig olympisch en wereldkampioene Marianne Vos voert een sterk vrouwenveld aan op vrijdag 2 juni.

De organisatie wil een omvangrijk veld met veel bekende namen uit het vrouwenpeloton naar de Hengelose binnenstad halen.

Voormalig beroepsrenner en medeorganisator Joost Posthuma  zegt dat de keuze voor de profs bij de vrouwen langzaam gestalte kreeg bij de organisatie. “Aanvankelijk dachten we aan een attractief veld bij de mannen, daar hadden we de afgelopen jaren ook geld voor opzij gezet. Maar vanwege concurrentie van andere evenementen konden we onze doelstelling niet realiseren om de Nederlandse toppers uit de Giro d’Italia naar Hengelo te halen. Bij de vrouwen bleek het wel haalbaar om de top te contracteren. Daarom kiezen we vol voor de toppers van het vrouwenpeloton. Met rensters die het grote publiek aanspreken. Een veel beter alternatief voor een startveld bij de mannen waar juist die publiekstrekkers zouden ontbreken.”

Het Nederlandse vrouwenwielrennen draait al decennia lang mee in de wereldtop. Zo kwamen de twee laatste olympische kampioenen van Nederlandse bodem met Marianne Vos (2012) en Anna van der Breggen (2016). Uit de eigen regio was Kirsten Wild (Almelo) actief op de afgelopen edities van de Olympische Spelen, zij reed het omnium op de baan. Posthuma: “Het is onze bedoeling om een mooie afspiegeling te krijgen van de top uit eigen land maar ook van over onze landsgrenzen. We verwachten de komende periode dan ook nog meer klinkende namen bekend te maken. Met Marianne Vos is onze eerste aansprekende deelneemster nu geboekt.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl