Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland begint met zilver op WK Baan

Woensdag 12 april 2017

Track - De Nederlandse baanploeg heeft zilver behaald op de teamsprint bij de mannen op het WK Baan. De finale was daarmee dezelfde als vorig jaar en de uitkomst ook: Nieuw-Zeeland won.

Bondscoach René Wolff wisselde drie keer van samenstelling in de teamsprint bij de mannen. Nadat Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Theo Bos zesde werden in de kwalificatie, wisten Van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Matthijs Buchli een plek in de finale af te dwingen. Lavreysen en Buchli gingen met Hoogland van start in de finale. Bondscoach René Wolff: "Om steeds over zo fris mogelijke mannen te beschikken, maar ook omdat we over een in de breedte zeer sterke ploeg beschikken, waarin de renners nauwelijks voor elkaar onder doen. In de finale maakten we wat technische foutjes, maar het is mooi om met een medaille aan het toernooi te kunnen beginnen. Het geeft vertrouwen voor de resterende dagen, de renners zijn duidelijk fit en op niveau, hopelijk zitten er nog meer mooie resultaten in." Jeffrey Hoogland vult aan: "We zijn zeer tevreden met het resultaat. Er had nog meer ingezeten aangezien Harrie uit zijn pedaal schoot bij de start. Zelf was ik heel blij dat ik in deze vorm aan de start kon verschijnen, aangezien ik nog niet eens een maand geleden nog in het ziekenhuis lag met nierklachten. Ik haalde hier weer een degelijk niveau."

Domper op de feestvreugde was dat Matthijs Buchli niet starten mag op de keirin. De vice-olympisch kampioen hoopte dat enkele landen zouden afzeggen, maar kreeg definitief geen startplek.

Foto: © Rob Jones-Canadiancyclist.com



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl