Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga stelt nieuwe doelen op baan

Donderdag 13 april 2017

Track - Wim Stroetinga heeft besloten zich de komende jaren op het rijden van zesdaagsen en bij internationale evenementen puur op de koppelkoers en de scratch te richten.

De in Nijkerk wonende renner van Vlasman Cycling Team heeft bondscoach Peter Schep laten weten niet langer beschikbaar te zijn voor de achtervolgingsploeg. "Als ik nog in Tokio 2020 in actie wil komen, moet ik hopen dat de madison olympisch wordt. Maar met het rijden van de ploegachtervolging ben ik klaar. Ik vind het niet leuk meer - ooit stopte ik met langebaan schaatsen omdat het alleen maar om zo snel mogelijk rondjes rijden ging - en bovendien denk ik dat het ten koste gaat van mijn snelheid op de scratch en de madison. Onderdelen die me ook meer boeien omdat er tactiek bij komt kijken."

WK-kansen

Stroetinga komt vandaag in actie op de scratch en zondag op de madison met Yoeri Havik. "Een vaste koppelgenoot werkt goed en zeker omdat we afgelopen winter heel succesvol waren met podiuplaatsen en winst in Berlijn. Ik denk dat we voor de medailles mee kunnen doen. Ook op de scratch liggen er kansen, wat ik vorig jaar bewees met een derde stek op het EK. Ik ben misschien niet meer de favoriet als enkele jaren geleden, maar zie ook daar kansen."

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl