Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga is vierde op WK scratch

Donderdag 13 april 2017

Track - Wim Stroetinga heeft op het WK Baan in Hong Kong net naast de medailles gegrepen op het onderdeel scratch. De Nederlander werd vierde.

Stroetinga sprintte voor de derde plaats nadat de Pool Adrian Teklinski het peloton verraste met een ultieme uitval. De Duitser Lucas Liss veroverde het zilver door eveneens ten aanval te trekken. Derde werd de Brit Christopher Latham.

Stroetinga moest dus genoegen nemen met een vierde stek, er had meer ingezeten met zijn vorm van dit moment, zo oordeelde hij. "De benen waren heel goed, maar het viel vandaag net even niet de goede kant op. Het hoort wel een beetje bij de scratch. Ik moest van ver aan gaan, maar toen kwam ik niet mooi uit voor de sprint. Anders had er zeker een medaille in gezeten. Winnen lukte niet, want de Pool Teklinkski was erg sterk. Wel zonde, maar zondag een nieuwe kans."

Met Stroetinga baalde ook duurcoach Peter Schep dat zijn renner net naast de medailles greep. "Wim heeft hier super scherp gereden, maar de aanloop naar de sprint was chaotisch. Daardoor moest hij al sprinten voordat de echte sprint begon, dat kostte te veel krachten. Maar hij rijdt hier een knappe race. Aan de benen lag het niet vandaag."

Foto: © Rob Jones-Canadiancyclist.com



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl