Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lavreysen imponeert in sprinttoernooi WK Baan

Vrijdag 14 april 2017

Track - Harrie Lavreysen wist als finalist op de teamsprint de aandacht op zich gericht op het WK Baan afgelopen woensdag. De Brabander liet zich in de kwalificatie van de sprint op vrijdag opnieuw opmerken met een zesde tijd. Hij drong uiteindelijk door tot de beste acht.

Lavreysen bracht een tijd van 9,832 op de klokken. Theo Bos werd 24e op 10,061. Daarmee zijn beide renners door naar de volgende ronde. De snelste kwalificatietijd was voor Denis Dmitriev met 9,645.

Lavreysen won vervolgens het eerste rechtstreekse duel van de Hongaar Sandor Szalontay. Maar Theo Bos verloor van Sam Webster uit Nieuw-Zeeland.

Door een zege op de Surinaamse renner Jair Tsjon en Fa bereikte Lavreysen de laatste acht. Het vervolg van het sprinttoernooi vindt zaterdagmiddag plaats.

-----

Gegevens Harrie Lavreysen KNWU:

Harrie Lavreysen

Geboortedatum: 14-03-1997

Woonplaats: Luyksgestel

Team: nationale baanploeg

WK vorig jaar : geen deelname

Deze Brabander leek op weg naar de BMX-top maar een hardnekkige schouderblessure noopte hem om afscheid te nemen van deze wielerdiscipline. Hij maakt de overstap naar de wielerpiste en daar maakte hij direct indruk. Met zijn WK-uitverkiezing is hij de exponent van een nieuwe wielerlichting onder de mannelijke sprinters. De komende drie jaren mag hij zich proberen te mengen in de strijd voor een plek in de sprintploeg voor de Olympische Spelen van Tokio (2020). Met een zege in de GP Jan Derksen, een tweede plek in Grenchen en onlangs een vierde plek in Alkmaar blijkt hij een snelle leerling.

Prestaties baanseizoen 2016-2017:

1e in teamsprint (met Nils van 't Hoenderdaal en Theo Bos)

1e in GP Jan Derksen

2e op NK Sprint

2e in Grenchen sprint

3e op NK Keirin

4e bij GP Sprint Alkmaar sprint

6e in Grenchen keirin

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl