Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldkampioene en olympisch kampioene in Stork Nacht van Hengelo

Dinsdag 18 april 2017

Women - In de vrouweneditie van de Stork Nacht van Hengelo, die op vrijdag 2 juni gehouden wordt, zijn twee extra rensters van wereldklasse te bewonderen. De organisatie kondigt met trots aan dat zowel olympisch kampioene Anna van der Breggen uit Zwolle als de Deense wereldkampioene Amalie Dideriksen in het profcriterium te bewonderen zijn.

Beide rensters komen uit voor het Boels-Dolmans Cycling Team. Eerder werd met Marianne Vos (WM3 Pro Cycling) al de meest succesvolle renster van het afgelopen decennium gecontracteerd.

Amalie Dideriksen was bij de junior-vrouwen al twee keer wereldkampioene op de weg. Toch was het een grote verrassing toen de nog maar 20-jarige Scandinavische vorig najaar Kirsten Wild brutaal van de wereldtitel hield in Doha (Qatar). "Dat had ik nooit verwacht, maar het is mijn grote doel om dit seizoen een waardige draagster van de regenboogtrui te zijn" vertelde Dideriksen aan het begin van het wielerjaar. Dat lukte haar door de Ronde van Drenthe (Women's WorldTour) op haar naam te schrijven. Haar ploeggenote Anna van der Breggen (27) wist haar sportieve droom te realiseren door vorige zomer olympisch kampioene op de weg te worden. Ook won de Zwolse brons op de olympische tijdrit. Afgelopen zondag schreef ze bovendien de Amstel Gold Race voor vrouwen op haar naam.  “Heel mooi om voor eigen publiek te winnen. Het vrouwenwielrennen wint duidelijk aan populariteit. Daar proberen we aan bij te dragen door attractief te koersen.” 

Voormalig wielerprof Joost Posthuma uit Hengelo is namens de organisatie betrokken bij het contracteren van het rennersveld. Uiteraard is hij zeer te spreken over de handtekeningen die Dideriksen en Van der Breggen onder de contracten zetten. "We hebben er bewust voor gekozen dit jaar de vrouwen ruim baan te geven in de Stork Nacht van Hengelo. Simpelweg omdat we een sterk veld wilden presenteren aan het publiek. We kunnen nu al constateren dat die beslissing goed uitpakt. Maar we beloven nog meer klinkende namen te presenteren de komende weken."

Foto: © Sportfoto Amalie Dideriksen wint Ronde van Drenthe

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl