Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stevens wint Arno Wallaard Memorial

Zaterdag 22 april 2017

Elite men - Timothy Stevens heeft de Arno Wallaard Memorial gewonnen.  De Belg van Pauwels-Vastgoedservice versloeg Sjoerd Kouwenhoven (tweede) en René Hooghiemster in de sprint.

De drie ontsnapten in de slotronde uit een kopgroep van tien, waarin Metec-TKH met drie (ook Van Trijp en Ariesen waren present) en Baby-Dump met twee (met ook Arvid de Kleijn) het best vertegenwoordigd waren. Met Fabio Jakobsen (SEG), Twan Brusselman (Destil-Piels), Alexander Krieger (Leopard)  en Jan Willem van Schip (Delta) waren nog enkele sterke renners mee.

Verdiend gewonnen

Op een uitval van Hooghiemster reageerde eerst Kouwenhoven en uiteindelijk maakte ook Stevens de oversteek. "In die groep was Stevens de sterkste. Dus uiteindelijk heeft hij het verdiend" constateerde Kouwenhoven na afloop. "Met de tweede plek kan ik daarom leven. Maar als team hadden we natuurlijk de zege moeten behalen. We waren eerste met vijf man mee in de eerste grote groep, vervolgens met drie bij de tien die op de prijzen reden. Het zag er ook goed uit met snelle mannen als Ariesen en Van Trijp voor ons. Maar Hooghiemster en vooral Stevens waren zo sterk dat de groep met mijn ploeggenoten niet terug wist te komen."

Maximaal resultaat

Winnaar Timothy Stevens wist als eenling in de kopgroep het maximale resultaat te behalen. "Ik kom het best tot mijn recht in een harde finale na een harde wedstrijd, dus de omstandigheden waren ideaal voor mij. De Nederlanders probeerden het een aantal keren, maar ik wachtte mijn moment af. Toen Baby-Dump en Metec-TKH een man van voren hadden, was dat moment gekomen. Ik wist dat ik als snelste van de groep de ontsnapping moest dragen, maar ik had serieus goede benen vandaag. Vorige week won ik in eigen land de Driebergenprijs, ik ben kortom met een sterke periode bezig."

Hooghiemster kon leven met zijn podiumplaats. "Ons team rijdt het hele voorjaar al sterk. Dat levert niet altijd een podiumplaats op, maar hier gelukkig wel."

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl