Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anouska Koster wint tweede rit Gracia Orlova

Vrijdag 28 april 2017

Women - Opnieuw succes voor WM3 in de Tsjechische etappekoers Gracia Orlova. Nederlands kampioene Anouska Koster won de tweede rit.

Riejanne Markus won donderdag de eerste etappe.

Voor Koster is het haar tweede internationale zege in het rood-wit-blauw van Nederlands kampioene na de winst van vorig jaar in de Ladies Tour of Norway. Het is haar eerste UCI-zege van het jaar. "Etappewinst was vandaag niet  het hoofddoel. Het ging erom een sterke koppositie in het klassement te behouden. Toen het uiteindelijk uitliep op een sprint heb ik mijn weg gezocht en ben ik ervoor gegaan. Heel mooi dat het zo lukt."

Op een pittige beklimming, na 69 kilometer wedstrijd, viel een eerste beslissing. Veel rensters moesten uit het peloton lossen en van voren vielen verscheidene aanvallen te noteren. Na de klim ontstond een groep van 35 rensters. “Alle vijf WM3-rensters zaten daar nog bij. In de finale hebben we verschillende demarrages gehad, maar we hebben ze allemaal kunnen counteren”, aldus ploegleider Jeroen Blijlevens. Koster won vervolgens de sprint. In het klassement blijft de situatie onveranderd: Riejanne Markus leidt voor Koster en Moniek Tenniglo. Alle rensters komen uit voor WM3.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl