Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint in Tour de Yorkshire

Vrijdag 28 april 2017

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Tour de Yorkshire op zijn naam gebracht. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo toonde zich de snelste in de massasprint.

De Amsterdammer wees nipt Caleb Ewan terug.  De Nederlands kampioen is ook de eerste leider in deze driedaagse rittenkoers. André Looij (Roompot-Nederlandse Loterij) werd zevende. " Ik ben blij dat ik vandaag naar de winst kon sprinten”, aldus Dylan Groenewegen. “Het was een zware etappe en op de klim kwam ik in de tweede groep terecht. De ploeg heeft er alles aan gedaan om mij voorin terug te brengen. Het is mooi dat ik dan win. Alle lof voor mijn ploeggenoten.”

Volgens Groenewegen was het vooraf duidelijk dat de Robin Hood’s Bay lastig ging worden. “We wisten dat de klim zwaar was. Ik was behoorlijk moe, maar de ploeg bracht mij goed terug. Het was belangrijk om hier te winnen. Hier doe je het allemaal voor.” Na de top van de klim was het nog 28 kilometer naar de finish. In de straten van Scaborough liep de weg nog iets op. “Ik voelde mijn benen behoorlijk en zakte nog iets terug. Gelukkig was Tom Leezer daar en heeft mij weer voorin afgezet. In de laatste rechte lijn begon Bouhanni te sprinten. Hij week een beetje uit waardoor er voor mij ruimte was. Uiteindelijk kwam Ewan nog dichtbij, maar had ik de winst al te pakken.”

Groenewegens ploeggenoot Steven Kruijswijk - bezig aan zijn laatste test voor de Giro d'Italia - was betrokken bij een valpartij. Op het eerste gezicht kwam de Brabander met de schrik vrij.

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl