Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin slaat aanvallen met succes af in Dolomieten-rit

Donderdag 25 mei 2017

Elite men - Tom Dumoulin heeft in de zware Dolomieten-rit naar Ortisei een dubbele aanval van Nairo Quintana weten af te slaan. De Limburger van Sunweb behield daarmee de roze trui.

De eerste aanval kwam al vroeg op de Passo Gardena, Nibali volgde, maar Dumoulin reed nog voor de top van de klim de kloof dicht. Ook op de slotklim viel Quintana aan, maar nu volgde het antwoord nog sneller. Op de laatste klim viel Dumoulin zelf aan, hij sloeg geen kloof, maar behield zijn marge op zijn twee belangrijkste concurrenten.

De mannen op het virtuele podium zagen concurrenten als Pinot, Zakarin en Pozzovivo met hun pokerspel  wel dichter komen in het klassement in de slotkilometers.

De dagzege ging naar Tejay van Garderen.

Steven Kruijswijk - nog weg gereden bij de drie groten - steeg in het klassement naar een achtste plaats. Dit door het weg vallen van Bob Jungels in de top van het klassement.

Dumoulin bekijkt het nu dag voor dag. ""Ik voelde me heel goed vandaag en ik ben heel blij dat ik geen tijd verloren heb. Toen er aangevallen werd, behield ik mijn kalmte. Door mijn eigen tempo te rijden, kwam alles weer bijeen. Ik probeerde hetzelf ook nog op weg naar de finish, maar die poging strandde. Ik kwam de streep over in het gezelschap van mijn belangrijkste concurrenten. Ik blij dat ik deze rit overleefd heb en kijk uit naar morgen."

Foto: © Sportfoto-Oscar de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl