Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roosen bekroont aanval in Tour des Fjords

Donderdag 25 mei 2017

Elite men - Timo Roosen bekroonde een aanval in de tweede rit van de Tour des Fjords met een ritzege. De renner van LottoNL-Jumbo bleef net een groep met achtervolgers voor.

Edvald Boasson Hagen strandde op twee seconden. Roompot-renners Nick van der Lijke en Jeroen Meijders eindigden ook in die groep op een respectievelijke zesde en achtste plaats.

De Belg Dries van Gestel blijft leiden.

"Ik ben blijven rijden en het heeft behoorlijk pijn gedaan, maar dat was het allemaal waard”, aldus Roosen. “Je weet dat dit een koers is waar je kansen krijgt. Dan hoop je op een goede uitslag en rijd je voor de winst.”

Met nog vijftig kilometer te gaan werden de vroege vluchters ingerekend en begon de finale op een lange klim. Bovenop bleef er een groep van dertig man over met daarin namens Team LottoNL-Jumbo Lars Boom, Paul Martens en Roosen. In de afdaling was het nog dertig kilometer voor de finish en daar demarreerde Roosen. “Het ging niet hard genoeg dus ik dacht dat dit het moment was om iets te proberen en het verschil te maken. Ik ging de afdaling vol in en heb voor iedere seconde gevochten. Je weet dat het heel close kan zijn en dat bleek ook op de finish.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl