Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom is tweede in Tour des Fjords

Vrijdag 26 mei 2017

Elite men - Lars Boom was dichtbij een tweede opeenvolgende ritzege voor LottoNL-Jumbo in de Tour des Fjords. De Brabander werd tweede in de derde rit.

Edvald Boasson Hagen won de rit. Dries van Gestel blijft leiden.

“Ik had hier heel graag gewonnen”, zei Lars Boom na zijn tweede plek. “Timo en ik kwamen als eerste door de laatste bocht. Boasson Hagen had meer fysieke snelheid en daardoor kwam hij nog net tussen ons door. Het was een redelijk technische massasprint. Dat was in ons voordeel. Het is jammer dat we het niet af konden maken. Timo trok de sprint goed aan, maar helaas kon ik Boasson Hagen niet opvangen.”

Een dag na de overwinning van Timo Roosen liet het peloton niet nogmaals een vluchter de overwinning pakken. In de straten van Kopervik werden de laatste vluchters ingerekend en werd er gesprint om de zege. Lars Boom leek het te redden totdat Boasson Hagen hem op de streep voorbij kwam. “Het zou een belangrijke overwinning voor mij geweest zijn. De klassiekers waren niet goed en ik wil nu graag goede dingen laten zien in de komende wedstrijden. Vandaag is een teken dat het goed gaat, maar ik had liever gewonnen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl