Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel is tweede in WB Albstadt

Zondag 28 mei 2017

Offroad - Mathieu van der Poel is niet voor niets naar Albstadt gekomen: de Nederlands kampioen veldrijden werd tweede in deze wereldbekerwedstrijd op de mountainbike

Vorige week was de biker van Beobank-Corendon achtste in Nove Mesto. Toen echter startte hij ver van achteren. Van der Poel zou aanvankelijk de Belgium Tour helemaal uit rijden, maar hij stapte daar nu naar twee dagen af. Wel won hij nog een etappe. Omdat hij nu een goede startpositie kon hebben in Duitsland, besloot hij toch af te reizen naar deze wedstrijd uit de Shimano World Cup.

De zege in Albstadt ging naar Nino Schurter. Nederlands kampioen Hans Becking werd twaalfde. Bij de vrouwen was dezelfde klassering voor Anne Tauber.

Enkel Olympisch kampioen Schurter en even later ook Mathias Flueckiger konden  Van der Poel na een sterke start volgen. Het drietal ging samen op avontuur, totdat de Nederlander voorbij halfweg tegen de vlakte ging. “Een domme fout”, mopperde hij na afloop “Ik kwam ten val, bezeerde mijn knie en verloor het contact met de andere twee. Het was moeilijk om mijn tempo terug te vinden.”

Toen even later ook Flueckiger (hard) tegen de grond ging, was Schurter gevlogen. Van der Poel ging voorbij Flueckiger en de achterstand bleef lang schommelen ronde de halve minuut. Maar terugkeren lukte niet. Uiteindelijk kwam hij 26 seconden achter Schurter als tweede over de finish. “Het spreekt voor zich dat ik blij ben met dit resultaat. Ik hou steeds meer van het mountainbiken. Starten op de eerste rij maakt het voor mij nog veel interessanter. Of ik ook de andere Wereldbekers rijd? Dat zullen we nog bekijken.”

Foto: © Robert Jones-Canadiancyclist



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl