Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

TOM DUMOULIN WINT GIRO D'ITALIA

Zondag 28 mei 2017

Elite men - Tom Dumoulin is erin geslaagd als eerste Nederlander de Giro d'Italia te winnen. In de afsluitende tijdrit van Monza naar Milaan wist de Limburger van Sunweb Pinot, Nibali en Quintana in het klassement te passeren.

Jan Janssen en Joop Zoetemelk waren hiervoor de enige Nederlanders die een grote ronde wonnen. Zij schreven beiden een Tour en Vuelta op hun naam. "Ik kan het niet geloven. Ik was supernerveus gedurende de dag. Ik had echter goede benen en heb het afgeleverd. Ik wilde de tijden niet weten, maar mijn ploegleider gaf vroeg aan dat ik geen risico's hoefde te nemen. Dit is supermooi. Het beste moment van deze Giro was de huldiging, maar de overwinning in Oropa was ook geweldig. De sfeer in de ploeg was altijd goed, we waren nooit in paniek, dit was echt geweldig."

Dumoulin keek vast vooruit op de verdere toekomst.:  "Ik heb nog heel veel te leren. Maar veel mooier wordt het niet meer. Ik hoop dat er nog moois in het vat zit voor de toekomst. Ik ga eerst genieten van deze prestatie. Ik ben trots op mezelf, mijn ploeg, mijn vriendin en familie."

Jos van Emden maakte het Nederlandse succes compleet door de slottijdrit te winnen. "Het is een emotionele zege voor mij. Ik ben al zo vaak tweede geworden. Er zijn twee gelukkige Nederlanders hier in Milaan. Dit is een historische dag voor het Nederlandse wielrennen. Ik heb gewoon geramd vandaag. Misschien is het verschil met de klassementsrenners dat zij nog volle bak moesten rijden de afgelopen dagen. Dit maakt veel goed van de verloren Giro-eindzege van Steven Kruijswijk van vorig jaar."

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl