Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gunnewijk: 'NK-parcours niet onderschatten'

Donderdag 01 juni 2017

Women - Loes Gunnewijk werd een keer tijdritkampioene (2006) en een keer kampioene op de weg (2010) bij de vrouwen. Nu is ze als bondscoach van de KNWU betrokken bij de paracyclists en de junior-vrouwen op de weg. Een verkenning van het NK-parcours leerde haar dat de wedstrijd zwaarder is dan velen denken.

"Je moet dit NK-parcours niet onderschatten. Ik weet nog dat men de eerste keer in Ootmarsum ook dacht dat het allemaal relatief vlak was, maar dat viel velen niet mee. Dezelfde ervaring verwacht ik op dit parcours." Gunnewijk ging vorige week met de junior-vrouwen op verkenning. "Je kunt het parcours op papier zien of via een filmpje, maar als je hier komt kijken, merk je dat het toch wel heel erg op en af gaat hier. En dat je op de Muur van Zeddam of ’t Peeske toch nog wel het verschil zou kunnen maken. Op de tijdritfiets is het vooral een kwestie van goed indelen, want het laatste stuk is nog best pittig.”

Gunnewijk vertelt op de site van de organisatie over de waarde van een nationale titel voor zichzelf maar ook voor de rensters die een ticket af willen dwingen voor het EK of WK.

Foto: © Sportfoto Loes Gunnewijk in actie als coach bij de Nations Cup-wedstrijd Piccolo Binda



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl