Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk verwacht geen problemen op wisselstrook NK

Maandag 05 juni 2017

Women - Thom van Dulmen van Specialized leidde vrijdag enkele vrouwentoppers over de parcoursen van het NK Wielrennen in Montferland. Ellen van Dijk keek vooral naar het tijdritparcours.

"We hebben in Nederland met Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en mijzelf drie sterke tijdrijders. Vooraf is het moeilijk aan te geven wie er die dag bovenuit gaat stijgen. Ik kan alleen maar zelf proberen zo sterk mogelijk te zijn die dag en een perfecte tijdrit te rijden, een goede pedaalslag houden als het parcours op- en afloopt bijvoorbeeld. Want dat is het grote verschil met de eerdere parcoursen, dat het meer glooiend is. Misschien dat Anna op de beklimmingen wat in het voordeel is, dan moet ik het maar in de afdalingen goed maken" zegt ze lachend op de site van het NK. "Mij spreekt zeker ook aan dat het niet te bochtig is."

En de wisselstrook bij Zeddam? "Dat lijkt me geen enkel probleem. We hebben vijf kilometer om van kant te wisselen mocht er net iemand anders naast je rijden. Dat zal toch wel een keer lukken, zeker?" Ook in de wegwedstrijd liggen er wellicht kansen voor hardrijder Van Dijk. "Je kunt er zeker een selectieve wedstrijd van maken. Als je in de finale het goede moment kiest, zijn er zeker mogelijkheden. Een rood-wit-blauwe trui behaal ik meestal op de tijdrit, maar in de wegwedstrijd zou dat ook een keer leuk zijn. Ik laat de kans niet liggen, als die zich voordoet."

Foto: © Sportfoto

Lees hier meer



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl