Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Preview Ster ZLM Toer (14-18 juni)

Dinsdag 13 juni 2017

Elite men - De Ster ZLM Toer biedt komende week een uitgelezen kans om dicht bij huis een aantal toppers aan het werk te zien. Al met al begint woensdag in Westkapelle, waar de proloog van de Ster ZLM Toer wordt verreden, een heel sterk peloton aan de koers.

Anton Ganzeboom van de organisatie is trots: “Met veel concurrentie van andere wedstrijden op de internationale kalender is het echt niet gemakkelijk om de topteams naar de Ster ZLM Toer te krijgen. Ik ben trots op onze organisatie, die daar toch ieder jaar weer in slaagt. Ploegen geven aan graag terug te komen en ik denk dat dat een heel groot compliment is richting de landelijke organisatie, de lokale organisaties en al onze vrijwilligers.”

Opnieuw kiezen een aantal van de beste sprinters ter wereld voor de Ster ZLM Toer. Duits kampioen André Greipel is één van hen. “In mijn planning richting de Tour de France komt dat beter uit dan wedstrijden als de Dauphiné Libere en de Ronde van Zwitserland”, verklaart de ervaren coureur van Lotto-Soudal. “Voor een type renner als ik zijn die koersen wel wat zwaar en ze bieden ook minder sprint kansen. De Ster ZLM Toer in combinatie met het Duits kampioenschap zint mij wel. Daarom kom ik graag naar deze koers.”

Greipel kan zich gaan meten met andere sprinters van een groot kaliber. “Als organisatie zijn wij blij dat toprenners als André Greipel, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen graag hier komen om te sprinten”, zegt Ster ZLM Toer voorzitter Anton Ganzeboom. “En zij kunnen ook meedoen voor de eindzege. Dat liet Greipel wel zien toen hij in 2015 het klassement won. Maar ik denk dat er genoeg concurrentie is, want ik zie renners als Niki Terpstra en Wout van Aert hoge ogen gooien. Zelf ben ik ook erg benieuwd naar de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo, die als klassementsrenner juist voor onze koers kiest in aanloop naar de Tour de France.”

 

Van Westkappelle tot Oss

Het Ster ZLM Toer peloton krijgt ook dit jaar weer een gevarieerd parcours voorgeschoteld, met kansen voor sprinters, aanvallers en klassementsrenners. Woensdag 14 juni begint de vijfdaagse met een 7,5 kilometer lange proloog in het Zeeuwse Westkapelle. Dat is de eerste etappe. In de tweede etappe rijdt het peloton vervolgens via een mooie route met wellicht kans op waaiers, van Tholen naar het Brabantse Hoogerheide. 186,6 kilometer moet het peloton dan afleggen.

Buchten, waar het jaarlijkse wielerweekend die dag begint, is op vrijdag 16 juni het decor voor de start en finish van de derde etappe. Dat kan een slopende rit worden, want de renners leggen liefst 210 kilometer af en passeren bekende beklimmingen als de Cauberg, Eyserbosweg en vele anderen. Een dag later wacht hen dan de 186 kilometer lange koninginnenrit door de Belgische Ardennen, waarbij gestart wordt in Verviers en de finishstreep getrokken is op de stuwdam van La Gileppe. Oss, waar vorig jaar de tweede etappe was, is op zondag 18 juni zowel start- als finishplaats van de vijfde etappe. In die 180,9 kilometer lange etappe is een massasprint goed mogelijk, maar in 2016 bleek juist dat de aanvallers ook kans maken. Wesley Kreder (Roompot-Nederlandse loterij) bleef het peloton toen voor en won.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2017: 

Woensdag 14 juni: 1e etappe Proloog Westkapelle 7,5 kilometer

Donderdag 15 juni: 2e etappe Tholen – Hoogerheide 186,6 kilometer

Vrijdag 16 juni: 3e etappe Buchten – Buchten 210,0 kilometer

Zaterdag 17 juni: 4e etappe Verviers – La Gileppe 186,0 kilometer

Zondag 18 juni: 5e etappe Oss – Oss 180,9 kilometer

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl