Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouwentoppers missen tijdritten in aanloop naar NK

Woensdag 14 juni 2017

Women - Anna van der Breggen was gisteren in Bornerbroek een onverwachte gast aan het vertrek van het districtskampioenschap tijdrijden van oost. Uit nood geboren was deze extra rit tegen de klok.

"Volgende week is het NK Tijdrijden in Montferland en ik kon nog een training gebruiken. Dan kun je zelf op pad gaan op je tijdritfiets in de omgeving, maar liever rijd ik dan een wedstrijd. Dat is toch wat echter. Het probleem is namelijk dat we nauwelijks tijdritten hebben bij de vrouwen. Ik heb alleen in april in de Healthy Ageing Tour een rit tegen de klok gehad, dat is wel erg weinig" verklaarde de renster van Boels-Dolmans haar vertrek in Twente.

Ook Ellen van Dijk constateerde laatst al de competitie op dit onderdeel te missen. "Ik won in april in de Healthy Ageing Tour, maar moet nu raden naar de onderlinge verhoudingen. Het zal sowieso spannend worden, maar je zoekt altijd naar bevestiging."

Overigens was er wel een tijdrit in Nederland, in -s-Heerenhoek in april - maar toen waren toppers als Van der Breggen in volle voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik. De wedstrijd die de olympisch kampioene overigens won.

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl