Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen verwacht felle strijd op NK

Vrijdag 16 juni 2017

Women - Anna van der Breggen verkende donderdag het parcours van het NK tijdrijden, wat deels ook het parcours is van het NK op de weg. Na afloop was de olympisch kampioene van Boels-Rental te spreken over de parcoursen. Ze verwacht felle strijd om de titels. Dat zegt ze op de site van het NK.

"Ik denk dat met name het wegparcours heel selectief gaat zijn. Er mogen zeker meer dan vijf rensters dromen van de titel, maar het rondje zal slopend worden naar het einde toe. Je moet hier echt over goede benen beschikken om te kunnen winnen. Want zelfs als het een sprint wordt, kan een pure sprintster zich nog niet rijk rekenen. De finishstraat loopt immers nog flink op."

Op de tijdrit verwacht ik dat dezelfde rensters opstaan als de afgelopen jaren" toen Van der Breggen het opnam tegen Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten. "We zijn super aan elkaar gewaagd, maar kunnen het parcours allemaal aan. De vorm van de dag zal beslissend zijn. Waar we staan, weten we ook niet van elkaar, omdat we al sinds april geen tijdrit meer tegen elkaar gereden hebben. Maar een tijdrit moet je alleen doen, dus het hangt puur af van je eigen vorm. En die moet goed zijn wil je in Nederland kampioene worden op dit onderdeel."

Foto: © CyclingOnline.nl



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl