Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Reacties Anouska Koster en Floortje Mackaij

Zaterdag 24 juni 2017

Women - Anouska Koster en Floortje Mackaij kampten met gemengde gevoelens na afloop van het NK in Montferland. Een sterke Chantal Blaak werd door hen een terechte kampioene genoemd, maar ze waren er zelf ook dicht bij.

Koster was vorig jaar op de Brouwersdam een verrassende kampioene, maar met een sterk optreden in Montferland liet ze zien geen eendagsvlieg te zijn. "Ik was vandaag opnieuw één van de sterksten. Het was een mooie kopgroep, maar Chantal bleek uiteindelijk te sterk. Toen ze weg reed, ging ik in de achtervolging. Bij Floortje was het beste eraf, maar ik wilde het werk niet helemaal alleen opknappen." Net daarvoor probeerde ze het zelf. "Jeroen Blijlevens zei me het nog een keer te proberen op 't Peeske. Daar plaatste ik mijn demarrage, maar Chantal zat direct in mijn wiel. Toen zijn we maar weer gaan rond draaien tot Blaak weg reed. Ik heb hier van een sterke renster verloren, maar was er toch ook weer dichtbij. Het was bijzonder om een jaar in rood-wit-blauw te rijden, ik heb er tot het einde voor gestreden om opnieuw eerste te worden op dit NK, maar stuitte op een sterke winnares."

Floortje Mackaij baalde vooral. "Natuurlijk is het voor mij persoonlijk mooi en bijzonder om hier een medaille te halen op het NK, maar we reden als ploeg voor de winst. We waren gestart met een sterk blok en dan wil je het natuurlijk ook afmaken. Op een gegeven moment gingen mijn ploeggenoten rijden, maar ik kon er haast niet meer van profiteren, we zaten er voorin al aardig doorheen. Chantal was heel sterk en op zich is het geen schande om van haar te verliezen. Maar als je zo dicht bij bent, wil je graag twee treden hoger eindigen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl