Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kampioenstrui was niet keuze Sinkeldam

Woensdag 28 juni 2017

Elite men - Ramon Sinkeldam rijdt vanaf komend weekeinde niet in het rood-wit-blauw in de Tour de France. De renner van Sunweb krijgt een aangepast tricot om de schouders. Dat idee komt vanuit het management van de ploeg.

De Noord-Hollander gaf immers zondag na het behalen van de nationale titel op de weg in Montferland nog aan er naar uit te kijken in het rood-wit-blauw te starten in de Tour. Hij trok hem deze week ook op training aan. Maar teammanager Iwan Spekenbrink dacht daar anders over. 'Iwan heeft me overtuigd dat dit beter is voor de ploeg. Omdat er zowel de nationale driekleur als ons eigen shirt in terug komt. Volgens hem is dat de toekomst van de kampioenstruien." Dat hij zelf een andere keuze gemaakt zou hebben, doet wat hem betreft niet terzake. "De ploeg betaalt mij, de geldschieters betalen het team weer en de sponsors zouden zo beter tot hun recht komen. Dat respecteer ik."

Teammanager Iwan Spekenbrink zegt in de eerste rood-wit-blauwe trui voor de ploeg een mooi moment te hebben gezien om een nieuwe weg in te slaan met het kampioenstricot. "Wij hebben zeker respect voor het Nederlands Kampioenschap en waren er daarom op gebrand om daar een sterke ploeg aan het vertrek te brengen. Dat hebben we gedaan en we wonnen met Tom Dumoulin (tijdrit) en Ramon Sinkeldam( weg) twee belangrijke titels. De KNWU heeft met ons mee willen denken over dit aangepast tricot en daar ben ik blij mee. De wielersport is een bijzonder sport, zo snel iemand een bepaalde wedstrijd wint of in een wedstrijd leidt, is hij niet meer in je trui te aanschouwen. Dat is eigenlijk best krom. We respecteren de sport, maar deze mogelijkheid bieden de UCI en de KNWU, daarom maken we er gebruik van. Zowel de driekleur als ons shirt komen hier samen." Spekenbrink wil nog niet zeggen of Dumoulin in de Binck Bank Tour ook in een aangepaste trui rijdt in de tijdrit. "Daar hebben we het nog niet over gehad. Dit vroeg om snelheid van handelen tussen het NK en de Tour. Daarom dat de knoop hier sneller is doorgehakt." 

Sinkeldam zou tot het einde van het jaar in de aangepaste trui koersen. Per 1 januari is hij einde contract bij Sunweb. Wellicht is daarna de driekleur alsnog te zien.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl