Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink richt pijlen op dagsucces tweede helft Tour

Donderdag 29 juni 2017

Tour de France - Robert Gesink start - net als in de Vuelta van vorig jaar - met het doel een rit te winnen. In Spanje lukte dat. Toch zal Gesink de eerste zijn om te erkennen dat er geen garanties bestaan dat het hem ook nu gaat lukken om een rit te winnen. Zo vertelt hij in Cycling.be.

“In de Tour de France zijn er minder aankomsten bergop en dus ook minder kansen dan in de Vuelta, terwijl de belangen groter zijn. Het zal wellicht lastiger worden om een plek te vinden in een kopgroep. Succes is dus vooraf bepaald niet gegarandeerd. En een rit vooraf uitkiezen, heeft weinig zin. Je moet je kansen grijpen als die zich voordoen. Maar ik ga proberen fit te zijn in die tweede helft van de Tour – op het moment dat de klassementsmannen wat vermoeider worden – en dan mijn slag te slaan.”

Andere voorbereiding

Het vroeg om een andere voorbereiding. “Mijn aanloop is anders geweest richting deze Tour. Geen Ronde van Zwitserland voor mij, geen Critérium du Dauphiné en ik vertrok later op stage. Puur om pas op het einde van de Tour op mijn sterkst te zijn en mijn kansen te pakken. Als je voor het klassement rijdt, moet je er juist vanaf de eerste dag staan.” 

Gesink vertelt verder over hoe hij mentaal een knop om moest zetten om het klassement los te laten, over de doelen van LottoNL-Jumbo in de Tour en over zijn seizoen tot nog toe.

Froome en Co

In de Tourspecial van Cycling.be ook een interview met Chris Froome, Alberto Contador, Romain Bardet en vele anderen. Bovendien vind je info over alle ritten en krijg je de kans een Cannondale Supersix Evo te winnen. Cycling.be vind je ook in Nederland in de betere kiosk.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl