Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten na Giro: trots overheerst

Dinsdag 11 juli 2017

Women - Annemiek van Vleuten was één van de absolute smaakmakers van de afgelopen Giro Rosa.  Zelf kampte zij na afloop met gemengde gevoelens, maar de trots overheerst na een ronde met twee ritzeges, het bergklassement en een derde plaats op het eindpodium.

"Ik ben heel trots op mijn gehaalde niveau in deze ronde.  Ik win de naar mijn gevoel zwaarste bergrit van deze ronde en de tijdrit. Ik reed voor het eerst een ronde als deze met klassementsambities. Dan is het sterk dat je uiteindelijk ook op het podium staat. Maar natuurlijk neem ik het mezelf kwalijk dat ik in die vierde rit even niet oplette en daar zoveel tijd verlies, dat ik het niet meer kon recht zetten. Boels-Dolmans kon daarna verdedigend rijden. En ik geef toe: Anna was sterk. Ik heb het haar vast wel lastig gemaakt, maar ze kon altijd volgen als ik aanviel bergop. Misschien was er anders een ander moment gekomen om mij buitenspel te zetten. Maar ikzelf en mijn ploeg hebben hier héél veel geleerd. We hebben de wedstrijd hier afgesloten met de belofte om volgend jaar terug te keren voor de zege."

Mikken op WK

Van Vleuten slaat bewust het EK over en gaat opnieuw op hoogtestage met het oog op de wereldkampioenschappen in Bergen (Noorwegen). "Dat is mijn grote doel van het najaar. Al kijk ik natuurlijk ook uit naar de proloog van de Boels Ladies Tour in mijn eigen Wageningen. Ik kan over mijn seizoen - met een sterk voorjaar, een gewonnen NK Tijdrijden en een sterke Giro - tot nog toe heel tevreden zijn, maar ik hoop nog op een mooie laatste fase van het wielerjaar."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl