Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kittel wint zijn vierde, Groenewegen wordt derde

Dinsdag 11 juli 2017

Elite men - Marcel Kittel won zijn vierde rit in de Tour de France van 2017 vandaag. Dylan Groenewegen werd derde in finishplaats Bergerac.

De renner van LottoNL-Jumbo realiseerde zijn beste klassering in de Tour ooit. Vorig jaar was hij een keer vierde.

Dit jaar eindigde de Amsterdammer al eens als vijfde, zesde en nog eens zesde.

De massasprint was vandaag onvermijdelijk. Twee vluchters werden in de laatste tien kilometers ingerekend, waarna Lotto-Soudal het initiatief nam bij het aantrekken van de sprint. Kittel was de man die profiteerde en het groen nog wat steviger om de schouders trok.

“Ik zat te ver vanachter in de laatste bocht”, analyseerde Groenewegen direct na de finish. “Na de bocht was het nog 500 meter. Ik kwam daar als veertiende door. Daar had ik iets verder van voren moeten zitten. Vanaf daar ben ik eigenlijk gewoon gelijk gaan sprinten en werd ik derde. Ik weet niet of dat me de overwinning gekost heeft. We weten dat de snelheid er is, maar Kittel is ook wel heel sterk.” 

“Het vertrouwen zit goed en we weten dat we in orde zijn. We willen voor het hoogste treetje gaan en dat is nog niet gelukt. Maar we zijn op de goede weg. We blijven het proberen. Dat is de doelstelling. We zitten er telkens tussen en vandaag dan nog weer wat beter. Derde is een leuk resultaat, maar we willen meer. Op naar de komende dagen.” 

Foto: © ASO/Alex Broadway



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl