Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint overtuigend op Izoard

Donderdag 20 juli 2017

Women - Annemiek van Vleuten heeft het eerste deel van La Course by Le Tour gewonnen. De renster van Orica-AIS reed op de Izoard weg bij haar laatste metgezellen en kwam solo aan bovenop de Alpencol.

Haar opgebouwde voorsprong op de Izoard is ook de marge waarmee ze zaterdag start in een wegwedstrijd op het tijdritparcours van de mannentour in Marseille, waar de definitieve uitslag van deze Franse Women's WorldTour-wedstrijd wordt opgemaakt. De beste twintig uit de uitslag van de Izoard - mits geëindigd binnen vijf minuten - rijden dat tweede deel van La Course.

Lizzie Deignan van Boels-Dolmans eindigde op 42 seconden als tweede, Elisa Longo Borghini (Wiggle-High 5) legde beslag op een derde plaats.

Van Vleuten was derde in de Giro Rosa eerder deze maand. "Dit is de eerste keer dat ik zo'n Alpencol bedwing en ook nog met zoveel mensen langs de kant. Het is geweldig dat deze wedstrijd nu in het kader van de Tour de France gehouden wordt. Ik hoop dat het een vervolg krijgt met een etappekoers in de toekomst.  Ik heb mezelf ontdekt als klimster in Rio en keek uit naar deze wedstrijd. Ik ging misschien iets te vroeg aan, ik kreeg er in ieder geval spijt van onderweg, maar toch was het belangrijk met het oog op de tijdrit van zaterdag."

Lizzie Deignan van Boels-Dolmans zag een stek optreden beloond met de uitverkiezing tot meest strijdlustige renster.

Behalve Van Vleuten eindigden ook Janneke Ensing (dertiende) en Sabrina Stultiens (veertiende) bij de eerste twintig.

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl